“Aladdin” pasti boleh dianggap sebagai salah satu filem paling berjaya yang dikeluarkan pada tahun 2019. Tetapi malangnya, kejayaan filem arahan Guy Ritchie ini nampaknya tidak menjadi batu loncatan untuk Mena Massoud yang memainkan watak Aladdin.

Dalam sebuah temu bual baru-baru ini, pelakon itu berkata kariernya tidak menunjukkan tanda-tanda yang berkembang sejak “Aladdin” dikeluarkan. Malah sehingga hari ini dia belum menerima tawaran uji bakat lakonan sejak filem Aladdin dikeluarkan.

IKLAN
View this post on Instagram

Strong selfie game since day 1! #NationalSelfieDay

A post shared by Mena Massoud (@menamassoud) on

“Saya mahu orang ramai mengetahui bahawa tidak ada perkara yang indah apabila anda menjadi sebahagian dari watak filem ‘Aladdin’. Banyak yang berpendapat kerjaya saya semakin terbuka tetapi saya tidak menerima tawaran uji bakat sejak ‘Aladdin’ dikeluarkan,” kata Mena kepada The Daily Beast.

Bukan itu sahaja, Mena juga mengatakan bahawa dia tidak kepercayaan dapat muncul dalam watak lain.

Sementara itu, “Aladdin” juga berjaya memecahkan rekod itu sebagai filem live-action pertama pada 2019 yang memecah box office bernilai USD 1 bilion. Pencapaian ini membuat filem adaptasi animasi tahun 1992 tersebut menyusul “Avengers: Endgame” serta “Captain Marvel” yang dirilis lebih dulu.