Trailer ‘No Time to Die’ Dah Keluar! Ini 4 Tanggapan Perjalanan James Bond Seterusnya

367

Trailer pertama filem terbaru James Bond, No Time to Die, akhirnya dikeluarkan secara rasmi. Dalam video dengan durasi hampir tiga minit, peminat mendapatkan pelbagai rakaman aksi Daniel Craig sebagai James Bond. Difahamkan filem yang di arahkan oleh Cary Joji Fukunaga ini akan ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia pada 9 April 2020.

Trailer No Time To Die, dibuka dengan adegan James Bond memandu kereta bersama Madeleine Swann (Lea Seydoux). Selain itu, trailer ini dipadatkan dengan beberapa adegan aksi yang mendebarkan seperti serangan senjata.

Dari siri adegan yang terkandung dalam trailer No Time To Die, terdapat sekurang-kurangnya lima perkara utama yang menarik perhatian Murai MY.

IKLAN

1Rahsia Madeleine

Dalam perbualan di awal trailer antara James Bond dan Madeleine Swann, ada makna tersirat bahawa wanita berambut perang itu menyimpan rahsia.

“Apa yang saya mengkhianati awak?” Madeleine bertanya.

“Kami semua mempunyai rahsia, hanya kerana kami tidak mendedahkan rahsia anda,” kata James Bond dengan wajah yang tegang.

Cinemablend membuat spekulasi bahawa ada rahsia yang disimpan oleh Madelaine, yang menimbulkan perpecahan antara hubungannya dengan James Bond. Rahsia ini, dianggap berkaitan dengan masa lalu.

2Kembalinya Blofeld

Watak Ernst Stavro Blofeld (Christoph Waltz) muncul semula dalam No Time to Die. Dalam trailer filem ini, adik angkat James Bond yang ditunjukkan ditahan dalam jagaan yang ketat.

3Amaran Blofeld

Walaubagaimanapun, Blofeld nampaknya masih mempunyai rancangan sendiri untuk James Bond. Malah dia seolah-olah tahu sesuatu tentang Madeleine Swann yang sangat berbahaya.

“Anda telah menyerahkan segala-galanya untuknya, apabila rahsianya dipecahkan, ini akan membunuh anda,” katanya.

4Agen 00

No Time To Die juga memperkenalkan watak watak baru, dimainkan oleh Lashana Lynch. Ejen elit ini nampaknya digambarkan sebagai tidak serasi dengan James Bond.

Dalam trailer, wanita ini bernama Nomi bahkan mengancam James Bond untuk tidak mengganggu urusannya.

IKLAN

“Teruskan dengan jalanmu, jika anda menahan saya, saya akan menembak peluru ke lutut anda,” kata Agent 00 dengan dingin.

5Kemunculan Rami Malek

Antara perkara utama yang lama ditunggu-tunggu, kemunculan Rami Malek disajikan di bahagian akhir trailer No Time to Die. Watak Safin yang dimainkannya, digambarkan mempunyai muka yang penuh dengan luka.

Sesetengah media telah membuat spekulasi bahawa Safin adalah watak memakai topeng putih retak dalam filem ini. Topeng yang sama, disimpan Medaleine Swann dalam kotak.