Disaat Abby Abadi dan keluarga besarnya kini berada di Tanah Suci, Mekah bagi mengerjakan ibadah Umrah mereka dikejutkan dengan perkhabaran sedih mengenai anak bongsu Abby, Muhammad Danial Firman yang meninggal dunia di Hospital Sungai Buloh, Selangor pada malam sabtu.

Masih Berada Di Mekah 

Berita sedih itu dikongsi Abby menerusi laman Instagram miliknya pada awal pagi Ahad yang menyatakan mengenai pemergian anak kesayangannya itu yang ‘berjuang’ selama 72 hari selepas dilahirkan secara pramatang pada 27 September lalu dengan berat 535 gram. Dalam perkongsiannya itu, Abby dan suami memohon maaf kerana tiada berada di sisi anaknya buat kali terakhir kerana masih berada di sana.

IKLAN

Menerusi perkongsian susulan pelakon itu turut memaklumkan bahawa jenazah anaknya telah selamat selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam AU4, Kuala Lumpur oleh ahli keluarga Abby.

Bersyukur ‘Dipinjamkan’ Sementara 

Biarpun hanya seketika, Abby memanjatkan rasa syukurnya dengan dua kurniaan sementara buat mereka sekeluarga sebelum ini. Abby mengharapkan agar pemergian dua anak syurga ini dapat menjadi ‘saham’ buat mereka sekeluarga di akhirat kelak.

Terdahulu pada Julai 2017, Abby yang hamil lima bulan ketika itu mengalami keguguran selepas dipercayai mengalami komplikasi darah tinggi. Semoga Abby sekeluarga tabah menghadapi ujian ini. Salam takziah dari kami di Murai.my.