Menerusi artikel Murai MY sebelum ini, rakan baik kepada bekas isteri pendakwah Da’i Farhan iaitu Ches Al-Maliki mendedahkan bahawa pihak Farhan telah menarik saman yang dibuat keatasnya. Bagaimanapun, Ches ingin menuntut Farhan membuat sebuah kenyataan mengenai penarikan saman tersebut.

Tuntut Permohonan Maaf Dalam 24 jam 

Malah, dalam kenyataannya itu dia juga menuntut dua lagi perkara dari pihak pendakwah tersebut untuk membuat surat rasmi dan permohonan maaf secara terbuka menerusi penulisan dan juga video bagi menjelaskan perkara yang sebenar dalam masa 24 jam.

Kini selepas berakhirnya tempoh masa tersebut, wanita itu menerusi posting susulannya memberitahu akan meneruskan tuntutan saman.

IKLAN

Teruskan Tuntutan Saman 

Menurut Ches, selepas tempoh masa yang diberikan dia tidak menerima sebarang permohonan maaf mahupun maklum balas daripada pihak Farhan. Malah dalam perkongsiannya itu kelihatan dia bersama peguamnya, Dato’ Hajah Hazizah Kassim sedang berbincang untuk mengambil tindakan selanjutnya.

Terdahulu, kontroversi perihal rumah tangga Farhan atau nama sebenarnya Nik Ahmad Farhan atau bermula selepas Ches telah mendedahkan perihal yang sebenar di laman Facebook nya.

Akibat pendedahan tersebut, Farhan turut membuat laporan polis dan tuntutan saman ke atas nya selepas mendakwa wanita itu mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah di media sosial.