Dalam masa dua minggu tayangan, filem animasi terbitan Primeworks Studios dan WAU Animation,Ejen Ali : The Movie terus cemerlang dengan kutipan yang cukup memberangsangkan.

Ejen Ali Pecah Panggung! 

Biarpun sebelum ini dihimpit tekanan dengan dua lagi filem animasi tempatan pada tahun ini yang mendapat jumlah kutipan ‘pecah rekod’, Upin & Ipin : Keris Siamang Tunggal (25 Juta) dan Boboiboy 2 The Movie (29.8 Juta), nampaknya Ejen Ali tampil memberi saingan hebat dengan dua pencabarnya.

IKLAN

Manakan tidak, baru sahaja dua minggu filem ini telah dinobatkan sebagai filem ‘pecah panggung tempatan’ apabila ia berjaya mendominasi carta filem tempatan dalam tempoh dua minggu berturut-turut dengan kutipan terkini sebanyak RM 20 Juta!

Tangga Keenam Kutipan Filem Terlaris Sepanjang Zaman 

Dengan Fenomena ‘EJEN ALI’ yang kini tular di media sosial, filem itu kini menduduki tangga keenam di belakang filem Upin & Ipin sebagai filem yang mendapat kutipan tertinggi sepanjang zaman.

Malah Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios,Datuk Ahmad Izham Omar, Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios menerusi edaran media turut berbangga dengan kutipan tersebut selain menyifatkan ianya sebagai satu sejarah sepanjang 25 tahun mereka di dalam industri filem.

“EJEN ALI THE MOVIE adalah penanda aras satu kejayaan baharu kepada Primeworks Studio apabila ia muncul sebagai filem yang paling berjaya dalam sejarah kami selama 25 tahun bergiat dalam industri filem. Kami bangga dapat menutup tirai tahun 2019 dengan pencapaian yang hebat apabila berjaya bersaing dengan gergasi industri animasi lain di Malaysia. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua Ejen yang telah bekerja keras sehingga berjaya menakluki dunia animasi. Tanpa anda semua, kami tidak akan mampu mencapainya”,

Buat masa ini filem tersebut masih lagi hangat ditayangkan di seluruh pawagam tanah air. Bukan sekali, malah ada diantaranya sanggup menonton filem ini berulang kali kerana sememangnya filem ini menarik untuk ditonton dan kami turut setuju dengannya. Ulasan kami mengenai filem Ejen Ali boleh dibaca disini – Review Filem Ejen Ali : The Movie.