Nobita & Doraemon Kembali Bersatu Dalam ‘Stand By Me 2’. Ini Tarikh Tayangannya!

839

Filem animasi 3D yang menampilkan Doraemon nampaknya bersedia untuk mengubat kerinduan peminat. Kerana sekuel filem ini, “Stand By Me 2”, sudah bersedia untuk dikeluarkan pada tahun 2020, selepas 6 tahun dari siri pertama.

Pengarahnya, Ryuichi Yagi dan Takashi Yamazaki, bersedia mengarah semula projek sekuel itu. Di mana Yamazaki juga akan kembali menggalas tanggungjawab untuk menulis senario “Stand By Me 2”.

IKLAN

Pihak Studio juga telah mengeluarkan teaser rasmi untuk projek sekuel ini. Trailer ini boleh dikatakan membangkitkan nostalgia filem pertama, di mana Doraemon bertemu semula dengan Nobita.

Difahamkan, filem “Doraemon: Obachan no Omoide” yang dikeluarkan pada tahun 2000 adalah inspirasi dalam membuat “Stand by Me 2”. Kebanyakan sekuel akan membawa kisah susulan “Obachan no Omoide”, termasuk cerita cinta antara Shizuka dan Nobita yang turut hadir dalam filem sebelumnya.

Ohara Megumi masih menjadi pengisi suara Nobita, manakala Mizuta Wasabi untuk suara Doraemon.  “Stand by Me Doraemon” itu sendiri adalah filem animasi 3D Jepun yang dikeluarkan pada tahun 2014. Filem ini disesuaikan daripada siri manga Doraemon dan diarahkan oleh Takashi Yamazaki dan Ryuichi Yagi. Filem ini menceritakan kisah Doraemon yang harus meninggalkan sahabatnya, Nobita.

Sementara itu, “Stand by Me 2” akan ditayangkan di Jepun pada 7 Ogos, 2020.