Hampir semua lagu yang dikeluarkan oleh Blackpink menjadi pilihan popular di dunia sehingga ada diantaranya memecah rekod industri hiburan Korea apatah lagi di persada antarabangsa.

Blink Luah Rasa Kecewa 

Namun peminat Blackpink yang dikenali sebagai Blink meluahkan rasa kecewa mereka sehingga menunjukkan demo protes terhadap syarikat rakaman kumpulan itu, YG Entertainment yang dikatakan seperti mengabaikan Blackpink dengan mengeluarkan lagu-lagu mereka secara terhad. Membandingkan Blackpink dengan kumpulan lain naungan syarikat itu, peminat telah menuntut agar mereka merakam lebih banyak lagu baharu buat Blackpink dan menguruskan mereka secara adil.

IKLAN

Pasang Billboard Bergerak 

Lebih mengejutkan, Blink telah bertindak dengan mengumpul dana memasang Billboard bergerak sebagai tanda protes mereka di hadapan pejabat YG Entertainment.

Pada billboard tersebut tertera ‘Blink Demands for Blackpink’ yang mahukan kumpulan itu muncul dengan lebih banyak lagu.

Sebagai info, di bawah YG Entertainment turut mempunyai kumpulan Winner dengan 42 buah lagu sejak 2016 manakala iKon telah memiliki 48 buah lagu sejak tahun 2015 hingga kini. Blackpink in your area!