Selepas menguncit mulut buat seketika mengenai pembabitan terbaharu nya, pelakon dan model Haneesya Hanee secara rasminya kini bergelar seorang penyanyi. Bukan sahaja mempertaruhkan bakatnya dalam muzik rap, malah kemunculan pertama Haneesya ini juga merupakan single duet pertamanya berkolaborasi bersama band Bimasakti.

Dapat Sokongan Ibu Dan Bimasakti 

Menurut Haneesya atau nama sebenarnya Sharifah Haneesya Hanee Sayed Sahalan ketika ditemui Murai.my pada mulanya dia akui alami kesukaran untuk membuat pilihan apatah lagi pertaruhan pertama nya menerusi bidang nyanyian tidak berhasil. Namun selepas mendapat dorongan dari ibu dan anggota kumpulan Bimasakti sendiri, akhirnya dia bersetuju berkolaborasi dalam single Mengejar Mimpi.

IKLAN

“Sebenarnya pada awalnya susah untuk saya buat keputusan namun selepas berbincang dengan ibu dan Bimasakti, saya terima pelawaan mereka”

Jadikan Mimi Fly Sebagai Inspirasi 

Tidak pernah meletakkan sasaran untuk menyanyikan rap, jelas Haneesya pada mulanya dia hanya menyanyikan lagu itu menerusi versi asal namun ianya digubah mengikut kesesuaian dan memberikan kepercayaan buat selebriti yang berusia 19 tahun ini.

“Pada awalnya, mereka inginkan saya menyanyi dalam lagu itu tetapi kemudian dimaklumkan saya perlu menyanyikan rap. Saya sendiri tak pernah terfikir akan menjadi penyanyi rap. Saya banyak merujuk dan mengambil inspirasi dari Nicki Minaj, Cardi B dan Mimifly yang memang hebat dalam lagu rap,”

Sebagai info, Bimasakti dianggotai oleh Hazrull Aliff(Vokal), Nurazimullah(gitar) dan Nur Ilham(Dram.

Lagu Mengejar Mimpi ciptaan komposer Harris Yusoff dan liriknya oleh gitaris Bimasakti, Jim ini brkisarkan suka duka mengenai kisah hidup seseorang disebabkan oleh gejala buli siber yang semakin meluas. Muzik video lagu ini kini boleh ditonton secara rasmi di laman YouTube Seventeen Eleven Music.