Menerusi laman Instagram nya semalam, usahawan selebriti terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri telah mengumumkan bahawa isterinya, Datin Seri Nur Shahida telah dimasukkan ke hospital selepas mengalami tanda-tanda untuk bersalin. Sebelum itu, pasangan itu mengandaikan bahawa mereka bakal menerima ahli keluarga baru pada Ahad ini.

Shahida Selamat Bersalin 

Tidak lama kemudian, Aliff menerusi sebuah posting susulan mendedahkan isteri tercintanya selamat melahirkan cahaya mata kelima mereka. Menzahirkan rasa syukur yang tidak terhingga, Aliff berterima kasih kepada doktor yang membantu isterinya sepanjang proses hamil dan bersalin. Dikhabarkan Shahida telah bersalin pada jam 5.30 petang di sebuah hospital swasta terkemuka disini.

IKLAN

Lancar Lagu Baru 

Menyambut kelahiran bayi berkenaan, pasangan ini turut mengumumkan single terbaharu mereka yang berjudul Haruman Syurga yang mana video muzik berkenaan bakal dimuatnaik pada petang ini. Meskipun belum berkongsi jantina mahupun mendedahkan wajah comel anak mereka secara rasmi, namun sebuah akaun khas telah pun diwujudkan dengan nama @anakbongsuterlajaklaris yang kini mempunyai hampir 16 ribu pengikut di laman Instagram beserta wajah profil seorang bayi yang dipercayai wajah bayi mereka.

Sebagai info, Alif dan Shahida telah berkahwin sekitar Ogos 2007 dan dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Ammaar Ahyan, Qadejah El Zahra, Ibraheem Adham dan Yusoff Al Qardawy serta seorang anak angkat Ameena.