Sejak Mei lalu, Warner Bros. dan DC secara rasmi mengumumkan bahawa Robert Pattinson akan benar-benar memainkan watak Batman seterusnya dan menggantikan Ben Affleck.

Robert juga telah menandatangani kontrak untuk memegang watak Batman dalam filem “The Batman” yang diarahkan oleh Matt Reeves. Dengan ini, pelakon “Harry Potter and the Cup of Fire” itu akan menjadi Batman termuda dalam sejarah Universe Extended DC (DCEU).

IKLAN

Berjanji Akan Jadi Bintang Porno?

Bercakap mengenai “The Batman”, baru-baru ini Robert Pattinson nampaknya membuat kenyataan yang mengejutkan. Dalam wawancara baru dengan The Guardian, Robert berseloroh bahawa jika filem itu gagal atau gagal di pasaran, maka ia akan terjun ke dalam filem lucah. Dia bergurau akan membuat¬†‘art house porn’

Kenyataan berani dari Robert Pattinson itu terus membuatkan peminatnya teruja. Sehinggakan ada pula yang mahu “The Batman” benar-benar gagal di pasaran supaya mereka dapat menonton filem lucah pelakon itu.

Dalam sisi lain, Robert Pattinson dikhabarakan akan bersama-sama beberapa pelakon lain dalam “The Batman”. Antara nama yang telah disahkan termasuk Zoe Kravitz sebagai Catwoman, Andy Serkis sebagai Alfred Pennyworth, Paul Dano sebagai Riddler, John Turturro sebagai Carmine Falcone, Jeffrey Wright sebagai pesuruhjaya Polis Jim Gordon dan Peter Sarsgaard.

Walaubagaimanapun pihak produksi tidak mengumumkan bila penggambaran akan bermula. Sekiranya ia mengikut perancangan, filem itu dijangka ditayangkan pada Jun, 2021.