Buat peminat penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza sememangnya sudah sedia maklum bahawa penyanyi itu membuka tirai 2020 dengan kenangan yang cukup manis apabila tampil di dalam Konsert Karya Agung Pak Ngah yang diadakan di Esplanade, Singapura.

Peminat Dari Portugal Tonton Konsert Siti 

Disebalik penghargaan yang dibuat Siti sebagai mengenang jasa dan karya Allahyarham Pak Ngah, pelantun Terang itu turut berkongsi video yang cukup mengharukan. Menerusi video terbaru yang dikongsi Siti di laman YouTube nya, terdapat sedutan yang menunjukkan sebuah keluarga yang merupakan peminat Siti sanggup terbang jauh dari Portugal semata-mata ingin menonton konsert istimewa penyanyi kesayangan ramai itu.

IKLAN

Siti Cium Tangan Peminat

Lebih mengharukan, anak perempuan pasangan Rui Patricio itu pandai menyanyikan beberapa buah lagu Siti termasuklah lagu ciptaan Arwah Pak Ngah seperti Nirmala dan Kurik Kundi.

Melihatkan kesungguhan mereka, Siti berasa begitu sebak atas kesudian keluarga itu menghadiri konsertnya malah Siti turut sempat mencium tangan anak perempuan Rui dan memeluknya sebagai tanda terima kasih dan penghargaan buatnya.

Tidak lama kemudian, Siti turut menjemput keluarga Rui ke rumahnya dan menjamu tetamu istimewa nya itu dengan sajian melayu dan buah durian. Rata-rata peminat berasa terharu dengan sikap rendah diri Siti yang menghargai peminat sejak dahulu lagi dan memuji akan ketokohannya penyanyi ini yang menjadikannya sebagai ikon yang disegani ramai.