Peminat agak sedikit hampa apabila pengganti Datuk Seri Siti Nurhaliza bagi lagu Anta Permana masih lagi menjadi misteri biarpun sidang media pengumuman 30 buah lagu Separuh Akhir Muzik-Muzik 34 telah pun diadakan baru-baru ini.

Masih Mencari Pengganti 

Namun begitu, dari pihak Siti sendiri penggantinya barangkali akan diketahui pada 22 November ini yang akan sama-sama memberikan persembahan bersama 9 penyanyi yang lain. Memetik kata-kata pengurus Siti yang juga kakak iparnya, Rozi Sang Dewi tidak kisah siapa pun yang akan menyanyikan Anta Permata kelak, karya ini sudah mempunyai sejarahnya tersendiri dalam kerjaya Siti.

IKLAN
View this post on Instagram

Alhamdulillah, tahniah kepada @haelhusaini dan @ezrakong kerana lagu Anta Permana nyanyian @ctdk terpilih ke separuh akhir Muzik-Muzik ke-34. Lagu ini mempunyai sejarahnya yang tersendiri di dalam kerjaya @ctdk dan kami percaya dengan bakat yang dimiliki oleh kedua-dua pencipta muda ini. . Ramai yang bertanya, siapakah yang bakal menggantikan @ctdk untuk menyanyikan lagu ini? Muzik-Muzik itu asas penilaiannya adalah penciptaan lagu dan lirik, penyanyi diberi tanggungjawab untuk menyampaikannya sebaik mungkin. Sesebuah karya itu akan berbicara sendiri, ibarat dilambung ke langit menjadi bintang, dicampak ke laut menjadi pulau. . Anta Permana sebagai sebuah karya juga diharapkan begitu, tidak kisah siapa pun yang bakal mempersembahkannya nanti. . Terima kasih kepada TV3, kepada pencipta dan penulis lirik, juga pendengar, peminat yang mendukung Anta Permana sejak mula dilancarkan sehinggalah ke hari ini. . #antapermana

A post shared by Rozi Abdul Razak (@rozisangdewi) on

Berdasarkan petikan artikel dari Astro Gempak pula, komposer lagu itu Hael Husaini sehingga kini masih belum membuat keputusan mengenai pengganti Siti malah dia turut akui ianya bukanlah satu perkara yang mudah untuk mencari penyanyi yang sesuai.

Peminat Mula Membuat Spekulasi 

Biarpun begitu sehingga kini, peminat masih lagi membuat spekulasi mengenai siapakah penyanyi yang akan menggalas tanggungjawab menyanyikan Anta Permana kelak. Sebelum ini, Siti pernah membuat kenyataan antara penyanyi yang sesuai adalah Ernie Zakri namun penyanyi itu sendiri turut mempunyai lagu yang tercalon dalam separuh akhir muzik-muzik 34, Ku Bersuara.

Namun berdasarkan carian menerusi komen-komen yang ditinggalkan oleh peminat, rata-rata memilih Dayang Nurfaizah, Liza Hanim dan Hael sendiri untuk menyanyikan lagu tersebut. Apa pun sama-sama kita nantikan kemunculannya kelak!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry