Mangkuk Tandas & Sudu Lisa Blackpink Dilelong Cecah Belasan Ribu Ringgit

Gara-gara lelongan tersebut, pemilik kafe itu, Masse Jacop telah dikecam oleh peminat Blackpink, Blinks kerana cuba meraih populariti atas kunjungan Lisa. 

Mesti Baca

Masih Bebas & Dituduh Bersembunyi, Nur Sajat Beri Respon Mengejutkan!

Ketika semua media arus perdana melaporkan bahawa usahawan, Nur Sajat diburu Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), lain pula berlaku...

Cardi B Kongsi Dedah Alasan Nekad Buat Pembedahan Plastik

Cardi B menyatakan bahawa beliau berasa sangat yakin setelah menjalani pembedahan plastik. Rapper wanita yang menjalani prosedur implan payudara...

Menyelerakan! Elyana Kini Jalankan Perniagaan Berasaskan Sambal Masakan

Meskipun rata-rata peminat sedia maklum bahawa penyanyi Elyana merupakan seorang pesakit kanser yang kini telah berada di tahap empat,...

Hanya kerana salah seorang anggota kumpulan Blackpink, Lisa telah berkunjung ke sebuah kafe dikenali sebagai MQQN Cafe di Bangkok, Thailand, pengusahanya telah cuba mengambil kesempatan atas kunjungan tersebut.

‘Sentuhan’ Lisa Untuk Dilelong

Hampir segala-galanya yang telah dipakai oleh Lisa ketika berada di sana telah dilelong.Ini termasuklah sofa, mangkuk tandas serta sudu dan garfu yang dijual hingga mencecah hampir 100,000 Baht bersamaan RM13,599.

Gara-gara lelongan tersebut, pemilik kafe itu, Masse Jacop telah dikecam oleh peminat Blackpink, Blinks kerana cuba meraih populariti atas kunjungan Lisa.

Tuntut Tutup Operasi Kafe 

Malah mereka turut mendesak MQQN Cafe untuk menutup operasi kafe itu buat selama-lamanya. Bagaimanapun, Masse hanya tampil memohon maaf kepada Lisa dan menutup operasi kafe untuk beberapa hari sahaja.

Sebagai rekod, Lisa kini berada di China bagi menjayakan program ‘Idol Producer’ yang mana dia bakal menjadi mentor kepada peserta program itu.

Terkini

Ingat Lagi Penyanyi Shajiri? Kini Bergelar Usahawan & Berkongsi Tips Untuk Menjana Pendapatan

Anda masih ingat dengan penyanyi Kumpulan KGB yang pernah popular dengan lagu 'Orang Kita' dan 'Hadirlah Kasih' Shajiri? Shajiri...

Artikel Berkaitan