Ini bukanlah kali pertama terjadi kepada penyanyi Hollywood terkenal, Ariana Grande selepas dia disaman oleh jurugambar gara-gara memuat naik gambar dirinya tanpa keizinan.

Ariana Disaman 

Terbaru, Ariana telah disaman oleh seorang jurugambar, Robert Barbera, kerana melakukan perkara yang sama di laman Insta-storiesnya. Lebih mengejutkan, kes tersebut telah difailkan oleh jurugambar yang sama.

IKLAN

Menurut Barbera tersebut, pelantun 7 Rings itu bersikap mementingkan diri kerana memuat naik gambar secara percuma dan dia telah mengalami kerugian disebabkan sikap Ariana. Tambahnya, dia hanya menjana pendapatan menerusi hasil jualan gambar selebriti.

Peminat Pertahan Ariana 

Bagaimanapun, peminat-peminat Ariana bertindak mempertahankan penyanyi kesayangan mereka itu kerana sebaliknya Barbera yang harus disaman kerana mengambil gambar Ariana tanpa kebenarannya.

Sebagai rekod, Ariana bukanlah selebriti pertama yang berhadapan kes seumpama ini. Terdahulu beberapa selebriti popular termasuklah model Gigi Hadid  disaman oleh sebuah agensi kerana memuat naik gambar tanpa kebenaran.