Tidak mengambil masa yang lama,pihak muzium lilin terkenal dunia iaitu Madame Tussauds, London telah membuang patung lilin Putera Harry dan Meghan Markle dari kedudukan asalnya.

The Duke dan Duchess of Sussex Umum Kejutan

Ini berikutan pengumuman yang dibuat oleh The Duke dan Duchess of Sussex baru-baru ini mengejutkan dunia apabila mereka membuat keputusan untuk berundur daripada sistem dan pengaruh sebagai anggota diraja. Malah pasangan ini juga merancang untuk membahagikan masa mereka untuk berada di United Kingdom dan Utara Amerika.

IKLAN

Patung Lilin Dialihkan

Menurut pihak muzium, peralihan patung-patung tersebut dibuat bagi memperlihatkan kedudukan terkini sistem diraja itu namun tidak membuangnya serta merta. Patung Harry dan Meghan akan diletakkan disebuah sudut lain bagi melihat perjalanan mereka selepas ini.

“Bagi melihatkan kedudukan terkini sistem diraja, Madame Tussauds London akan mengalihkan patung Harry dan Meghan dari kedudukan sudut diraja serta merta.

Bagaimanapun sebagai dua figura yang cukup popular dan disayangi, patung mereka akan dikekalkan di sudut lain bagi melihat perjalanan mereka selepas ini” kata pihak muzium menerusi kenyataan rasminya

Terdahulu, patung pasangan ini berdiri megah diantara patung Ratu Elizabeth dan Putera Philip. Manakala Kate, Duchess of Cambridge, dan Putera William berada di sebelah Camilla, Duchess of Cornwall dan Putera Charles,