Peminat sedia maklum bahawa pelakon Liyana Jasmay sudah mengenakan hijab sejak beberapa tahun yang lalu. Biarpun berhijab namun Liyana berjaya membuktikan berhijab bukanlah satu alasan tidak mampu bergaya dengan pelbagai fesyen.

Gaya Tudung Liyana Jadi Bahan Kritikan

Namun, gaya pemakaian tudung oleh Liyana sejak kebelakangan ini menjadi isu dan kritikan oleh netizen. Sesetengah daripada mereka beranggapan bahawa pelakon Suraya ini hanya sekadar ‘main’ dan seolah-olah mempersendakan agama termasuklah mengenai gayanya di dalam drama ‘Tolong saya Encik Dinosaur’

IKLAN

Berang dengan kritikan tersebut, Liyana tampil mempertahankan dirinya. Tegas pelakon ini, dia memohon agar netizen tidak mencampuri urusan peribadinya apatah lagi mengenai cara berhijab. Malah,dia turut menganggap mereka yang mengecamnya tidak tahu mengenai fesyen.

Mahu Boikot Liyana 

Dek kerana tegurannya yang menganggap pihak ‘berkenaan’ seperti orang kampung, rata-rata netizen menganggap kenyataanya itu seperti terlalu melampau seolah-olah menganggap orang kampung seperti tidak berpengetahuan.

Tidak cukup dengan itu, ada segelintir daripada mereka mula memboikot Liyana dan mendakwa kenyataan darinya seperti mencari publisiti murahan. Apa pun, disebalik kecaman tersebut masih ramai yang percaya Liyana punyai sebab tersendiri berkata sedemikian.