Selebriti verstail, Dina Nadzir mendedahkan sudah hilang 6 kilogram sejak mengikuti rawatan di SSKlinic yang mana dia turut dilantik menjadi duta bagi jenama tersebut.

Semakin Berjaga-Jaga 

Bagaimanapun, menurut Dina atau nama sebenarnya Faradina Mohd.Nadzir,35 selain rawatan dia turut menghadkan pengambilan makanan-makanan segera untuk tampil lebih sihat. Tidak segan untuk berkongsi pengalamannya, tambah Dina dia kini semakin berjaga-jaga untuk mengambil sebarang makanan apatah lagi turut mendapat sokongan daripada ahli keluarga dan rakan-rakan terdekat.

IKLAN

“Untuk program pelangsingan ini, saya dah turun sebanyak enam kilogram, dari 112kg kini berat saya 106 kg. Kalau boleh sekarang sasaran saya adalah untuk capai berat badan ketika umur 18 tahun iaitu 80 kilogram.

Walaupun nampak mudah, namun sebenarnya ia agk sukar sebab saya jenis suka makan jajan dan coklat. Namun saya bertuah kerana dapat sokongan daripada ahli keluarga dan rakan-rakan. Kalau dulu setiap kali ada ‘potluck’ mereka akan bawa kari kambing dan sebagainya. Tetapi kali ini mereka memahami saya dan menyediakan sajian lebih sihat seperti salad”

Sedia Untuk Bercinta Semula 

Dalam perkembangan lain, biarpun sudah hampir 10 tahun putus cinta dengan bekas kekasihnya, penyanyi dan penyampai radio Era ini tidak berasa sunyi dan lebih senang meluangkan masa bersama keluarga dan beberapa teman rapatnya.

Namun jika bercakap mengenai persediaannya untuk bercinta semula, dia tidak menolak untuk menerima mana-mana jejaka yang menambat hatinya namun meletakkan beberapa syarat terutamanya mengenai penjagaan diri.

“Sudah memasuki usia 35 tahun, kalau nak cari teman istimewa memang saya akan tengok personaliti dulu daripada rupa. Dulu tidak dinafikan kita muda lagi, memang nak teman lelaki yang kacak sahaja. Disebabkan sudah semakin matang, saya kalau boleh nak teman lelaki yang bijak. Rupa tidak penting, asalkan ketiak mesti wangi,” kata Dina sambil berseloroh.

Dina ditemui Murai.my ketika di majlis pelantikannya sebagai duta SSKlinic yang berlangsung di Damansara 3, Petaling Jaya pada petang Selasa.