Pada malam Sabtu baru-baru ini, penyanyi dan usahawan popular Datuk Seri Aliff Syukri dan isteri, Datin Seri Nur Shahida telah mengadakan majlis kesyukuran dan aqiqah buat anak bongsu mereka, Raudhah Arshiyah yang selamat dilahirkan pada 19 Disember yang lalu.

Jemputan 1000 Orang Tetamu 

Dalam majlis serba meriah yang diadakan di kediaman mereka, pasangan ini telah menjemput hampir 1000 orang jemputan yang terdiri daripada ahli keluarga, kenalan,selebriti serta pengikut yang bertuah.

Mengimbas kembali majlis yang sama diadakan buat anak keempat Aliff, Yusof Al-Qardawi sekitar Julai 2018, pelantun Bobo Di Mana ini mendedahkan telah ‘berhabis’ hampir RM300,000 untuk majlis tersebut.

View this post on Instagram

my princes raudah.. cukur jambul .. Syukur alhamdulillah majlis cukur jambul yang dirancang hampir satu bulan ini berjalan dengan lancar .. walaupun hujan lebat kepada semua tetamu saya ingin memohon maaf sekiranya…Terkurang makanan terkurang layan atau apa sahaja maklumlah tetamu datang begitu ramai.. Kalau korang nak tengok macam mana kemeriahan majlis cukur jambul raudah .. Yang abang habiskan ratusan ribu korang boleh tengok dekat YouTube tv Telajak laris abang akan posting di sana .. Majlis Kesyukuran & Aqiqah Raudhah Arshiyah Binti Aliff Syukri . Venue 🌹 – Aliff Syukri Palace . Hand Bouquet @rantengfloret . Ice Cream 🌹 @thecoolcat.icecream . Cake 🌹 @hijrahbread . Putu Bambu 🌹 @putubamburaihana . #MajlisKesyukuran&AqiqahRaudhahArshiyahAliffSyukri

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Demi Kenangan Anak-Anak 

Buat Raudhah pula,Aliff dan Shahida berasa terharu kerana ramai pihak ingin menaja majlis anak mereka. Namun, mereka mengambil pendekatan untuk mengeluarkan belanja sendiri demi kenangan anak bongsu mereka pada akan datang.

IKLAN

“Sebenarnya kami buat ini hanya yang termampu. Kami tak nak nanti orang akan mempertikaikan kenapa bezakan Yusof dan Raudhah.

Secara jujurnya, kami buat majlis ini pun gunakan duit pendapatan menerusi sosial media seperti YouTube dan blog. Bukanlah untuk riak, tetapi lebih kepada kenangan. Setiap anak punyai kenangannya sendiri. Nanti bila mereka dah besar dan buka YouTube, ‘oh begini rupanya majlis’”, kata Aliff dan Shahida ketika ditemui Murai.my”

Ketika ditanya mengenai kos perbelanjaan majlis buat Raudhah, Aliff enggan memberitahu jumlah yang sebenar namun menerusi laman YouTube nya, usahawan ini mendedahkan telah membelanjakan sebanyak hampir RM400,000.

Sebagai info, Aliff dan Shahida telah berkahwin sekitar Ogos 2007 dan kini dikurniakan lima orang cahaya mata iaitu Ammaar Ahyan, Qadejah El Zahra, Ibraheem Adham, Yusoff Al Qardawi dan Raudhah Arshiyah. Pasangan ini turut mempunyai seorang anak angkat perempuan, Ameena.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry