Sejak awal minggu lalu,isu wabak Coronavirus menjadi tumpuan dunia apabila kes tersebut berada di tahap membimbangkan. Bermula di China, wabak tersebut kini turut tersebar di beberapa negara lain seperti Thailand, Korea termasuk Malaysia sendiri. Sehingga kini sebanyak 830 kes Coronavirus dilaporkan yang melibatkan 25 kematian.

Empat Filem Ditangguhkan Tayangan 

Dek kerana wabak tersebut, empat filem mandarin yang dijangka masuk pawagam tempatan dalam masa terdekat ini telah telah ditangguhkan tayangannya. Filem yang dimaksudkan adalah Vanguard, The Rescue, Detective Chinatown 3 dan filem fantasi animasi, Jiang Zi Ya: Legend of Deification.

IKLAN

Boleh Buat Tuntutan Semula Wang 

Rata-rata peminat berasa sedikit terkilan dengan pengumuman tersebut apatah lagi berasa teruja untuk menonton filem aksi lakonan Jackie Chan menerusi filem Vanguard.

Sehubungan dengan itu, pawagam seperti MBO,GSC serta TGV turut mengumumkan penangguhan tayangan filem itu sehingga diumumkan kelak. Buat mereka yang sudah membuat tempahan pembelian tiket filem-filem tersebut boleh membuat tuntutan semula wang menerusi pawagam-pawagam yang terlibat.