Pendedahan yang mengejutkan telah dibuat oleh vokalis wanita kumpulan Caliph Buskers, Nadira yang mengesahkan bahawa dia telah bercerai dengan suaminya, Fendy Adlun yang juga pemain drum kumpulan itu sejak dua tahun yang lalu.

Enggan Jadi Salah Faham 

Menerusi laman Instagram nya, Nadira atau nama sebenarnya Nurnadira Rubiana menjelaskan bahawa ini adalah masa yang sesuai untuk mendedahkan mengenai hubungan mereka agar tidak menjadi salah faham atau tanda tanda dari mana-mana pihak selepas ini.Akui tidak ingin menginginkan perpisahan terjadi diantara mereka, namun dia menganggap ini adalah jalan yang terbaik dan redha dengan ketentuan-Nya.

IKLAN

“Dua tahun merahsiakan, jalan yang terbaik adalah berterus-terang agar tiada lagi kekeliruan dan tanda tanya dari mana-mana pihak.

“Tiada siapa yang inginkan perpisahan. Namun sebagai manusia, siapa kita untuk menidakkan apa yang sudah tertulis.

“Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Ya, aku redha dengan ketentuan ini. Allah takkan turunkan sesebuah ujian jika kita tidak mampu untuk menghadapinya,” kongsinya.

Mahu Terus Berkawan 

Biarpun sudah berpisah, namun menurut Nadira dia mengharapkan agar mereka dapat terus kekal menjadi sahabat. Bukan sahaja sebagai satu kumpulan malah turut membesarkan anak mereka dengan penuh kasih sayang. Dikesempatan itu, penyanyi ini juga mendedikasikan ucapan terima kasih buat Fendy kerana menjaganya selama ini selain mendoakan agar bekas suaminya itu dipertemukan dengan seorang insan yang lebih baik.

“Terima kasih kerana telah menjagaku walau dalam waktu yang singkat. Berjuta kemaafan ku pohon dari hati yang terdalam.Aku mohon ampunkan segala salah silap sepanjang beberapa tahun aku menjadi isteri, halalkan segala makan minumku selama ini.Meski pun jodoh kita tak panjang, jangan anggap ini sebagai yang terakhir untuk kita.

Tapi anggaplah ini sebagai satu titik permulaan untuk kita memulakan cerita baru, juga langkah baru dalam fasa kehidupan yang baru.Aku doakan semoga kau berbahagia, moga dipertemukan dengan insan yang lebih baik”

View this post on Instagram

Kisah semalam hanya sejarah yang mengajar diri untuk menjadi lebih kuat. Dua tahun merahsiakan, jalan yang terbaik adalah berterus-terang agar tiada lagi kekeliruan dan tanda tanya dari mana-mana pihak. Tiada siapa yang inginkan perpisahan. Namun sebagai manusia, siapa kita untuk menidakkan apa yang sudah tertulis. Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Ya, aku redha dengan ketentuan ini. Allah takkan turunkan sesebuah ujian jika kita tidak mampu untuk menghadapinya. Tiada lain yang diharapkan, walau pun hubungan kita sebagai suami isteri telah pun berakhir, aku harap kita dapat berbaik jadi kawan sampai bila-bila. Moga kita dapat menjalankan amanah dan memikul tanggungjawab untuk bersama-sama menjaga dan membesarkan puteri kesayangan kita, Nurazalea Zafirah dengan baik, dengan penuh kasih sayang. Buat Fendy yang pernah menjadi suamiku suatu masa dulu, terima kasih kerana telah hadir dalam hidup ini. Terima kasih kerana telah menjagaku walau dalam waktu yang singkat. Berjuta kemaafan ku pohon dari hati yang terdalam. Aku mohon ampunkan segala salah silap sepanjang beberapa tahun aku menjadi isteri, halalkan segala makan minumku selama ini. Meski pun jodoh kita tak panjang, jangan anggap ini sebagai yang terakkhir untuk kita. Tapi anggaplah ini sebagai satu titik permulaan untuk kita memulakan cerita baru, juga langkah baru dalam fasa kehidupan yang baru. Aku doakan semoga kau berbahagia, moga dipertemukan dengan insan yang lebih baik. Satu je aku nak pesan, cari pasangan yang bukan hanya sekadar sayang diri kita, tapi carilah seseorang yang boleh terima kita seadanya, boleh terima dan sayang anak kita seperti anak-nya sendiri walau dalam apa jua sekali pun keadaan atau kondisi anak kita. Dengan penjelasan ini, diharapkan selepas ini kita dapat menjalani kehidupan masing-masing dengan lebih tenang. Moga ada sinar kebahagiaan dan kebaikan untuk kita berdua. Sekali lagi, maafkan aku. Ikhlas dari: Nurnadira rubiana. #caliphbuskers #newsingle #manusia #warnermusic #worldpeaceentertainment #ikhwanfatanna #omark #johnjeeves #buskinglife #blindmusician #hanyanamamu #kaulahdia #buta #hanyamimpi #astro #meletop #erafm #sinarfm #mediaprima #tv3 #melodi #hotfm

A post shared by Nadira (@missnadiralalala) on

Nadira dan Fendy telah mendirikan rumah tangga pada 3 Mei 2014 dan hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang anak perempuan bernama Nurazalea Zafirah yang kini berusia lima tahun.