Pemergian yang cukup dirasai! Semalam, industri hiburan dikejutkan dengan perkhabaran yang menyedihkan mengenai pelawak terkenal Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32 atau lebih dikenali sebagai Abam Bocey. Allahyarham meninggal dunia di rumahnya di Kampung Sungai Salak Batu 10 Gombak ketika tidur dipercayai akibat demam panas.

Pemergian Yang ‘Dicemburui’¬†

Kehilangan nya ditangisi oleh seluruh peminat dan rakan-rakan selebriti tanah air yang menyifatkan Abam sebagai seorang individu yang cukup peramah dan baik hati. Dikhabarkan lebih 2,000 orang hadir di Masjid Gombak Utara (Zakaria) bagi memberikan penghormatan terakhir termasuk rakan artis seperti Achey,Black, Johan, Datuk AC Mizal dan ramai lagi.

IKLAN

Turut hadir Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Salahuddin Ayub dan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Selamat Dikebumikan 

Suasana pilu menyelubungi sekitar masjid sejurus jenazah tiba kira-kira jam 5.10 petang untuk dimandikan, dikafankan dan disembahyangkan selepas menjalani proses bedah siasat. Berikut kami kongsikan beberapa gambar sekitar majlis pengebumian Abam Bocey yang diambil dari pelbagai sumber.

Menurut sumber, jenazah Allahyarham selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Pusu di sini kira-kira jam 7.30 petang semalam. Sebagai info, Abam telah berkahwin dengan Nor Hidayah pada 2017 dan dikurniakan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey bin Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey, 8 bulan.