Rata-rata peminat dan rakan selebriti masih lagi bersedih dengan pemergian pelawak terkenal, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32 atau lebih dikenali sebagai Abam Bocey yang meninggal dunia pada pagi Isnin akibat demam panas.

Wanita Ingin Ziarah Kubur Arwah Abam Bocey 

Terbaru, menerusi perkongsian pendakwah terkenal Ustaz Mohamed Hanafiah Abdul Malek dalam laman Facebook nya, penjaga kubur telah mendedahkan sesuatu yang cukup mengharukan mengenai Allahyarham ketika dia menziarahi kubur Allahyarham Abam Bocey semalam. Menurut penjaga kubur itu, kejadian berlaku pada jam 10.30 masa ketika dia ingin pulang ke rumah yang mana dia didatangi seorang wanita membonceng motorsikal bersama anaknya.

IKLAN

Abam Tampung Perbelanjaan Sekolah Anak 

Jelas wanita itu dia ingin menziarahi kubur Allahyarham kerana sepanjang hayat Abam, pelawak itu telah membantunya dalam menampung segala perbelanjaan sekolah anak-anaknya.

Menceritakan situasi tersebut, penjaga kubur tersebut mengiringi wanita itu bersama anaknya untuk menziarah kubur Abam memandangkan pada waktu tersebut tiada lampu di kawasan perkuburan.

Pesan Ustaz Mohamed Hanafiah, dia menyeru orang ramai untuk mencontohi kebaikan yang dilakukan oleh Allahyarham seperti bersedekah kerana amalan tersebut akan membantu di akhirat kelak. Sebagai rekod, video tersebut telah dikongsi oleh lebih dari 6 ribu pengguna di laman Facebook. Al-Fatihah buat Abam Bocey.