Perkongsian yang dibuat oleh anggota kumpulan Bocey, Fad, 29 sejurus pulang ke tanah air ternyata membuatkan ramai bersedih. Manakan tidak, pelawak itu berasa terkilan kerana tidak dapat menatap wajah sahabat karibnya, Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32 buat kali terakhir yang meninggal dunia secara mengejut di kediamannya di Gombak.

Fad Anggap Hamzah Seperti Anak Sendiri

Susulan daripada itu, Fad menerusi perkongsiannya di laman Instagram berkata dia akan memastikan anak tunggal Allahyarham Abam, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey tidak akan kehilangan kasih seorang bapa. Malah Fad turut menganggap anak Allahyarham yang disapa sebagai Hamzah sebagai anaknya sendiri.

IKLAN

“Daddy, jaga Hamzah ye nak. Anak daddy empat orang sekarang,” katanya berserta hashtag #kitabaikramaisayang #syeduthmanhamzah.

Peminat TerharuĀ 

Rata-rata pengikut Fad berasa cukup terharu dengan tindakan Fad yang ingin menjaga kebajikan Hamzah apatah lagi semua sedia majlum mengenai keakraban Allahyarham bersama Fad dan Achey.

Menurut kedua-dua orang pelawak ini, meskipun Abam sudah tiada, namun semangat Bocey akan kekal selama-lamanya. Allahyarham Abam mendirikan rumah tangga dengan Nor Hidayah Mohd Ali pada 2017 dan mereka dikurniakan seorang anak lelaki. Jenazah Abam selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak.