Atas rasa kagum dan hormat, penyanyi Siti Sarah telah meluangkan masa lebih dua jam turun untuk melihat sendiri rakan-rakan media yang bertugas di pintu Istana Negara berikutan senario politik semasa.

Wajar Hargai Media 

Menurut Sarah, dia berasa sedemikian kerana mereka wajar diberikan penghargaan apatah lagi sanggup berkumpul di bawah panas bagi mendapatkan berita terkini.

IKLAN

“Saya tabik dengan semangat kerja yang ditunjukkan rakan-rakan media lelaki dan perempuan yang komited serta tidak berganjak di kawasan tugasan.

“Jujurnya, bukan mudah apa yang mereka lalui demi amanah dan tugas yang digalas. Wajar kita menghargai mereka,”

Edar Bubble Bee Dan Stik Madu 

Atas dasar itu, pelantun Semakin itu telah membawa bersama minuman Bubble Bee dan Stik Madu keluaran syarikatnya untuk diedarkan kepada rakan-rakan media, orang ramai dan anggota keselamatan yang bertugas. Kongsi Sarah lagi, dia berasa teruja apabila berpeluang untuk melihat sendiri ketibaan Perdana Menteri Interim, Tun Dr Mahathir Mohamad sebaik tiba memasuki Istana Negara.

Jelasnya, bukan semua mampu melalui rutin yang dilakukan dan semua pihak wajar menghormati setiap pekerjaan yang dilakukan.Sarah juga sempat meluangkan masa berbual dengan anggota keselamatan yang bertugas dan berkongsi minuman dan madu dengan mereka.

“Saya sendiri yang memang mahu turun dan lihat sendiri situasi yang dilalui oleh rakan media yang memang rakan-rakan saya sendiri.

“Bagi saya hari ini saya belajar sesuatu yang baharu dan saya mendokan kita semua terus hidup aman dan damai sentiasa,” katanya.

Bakal Tampil Dengan Kejutan 

Sarah yang kini sedang mempromosikan single terbaharunya, Dap Dap Dap akan melancarkan video klip single berkenaan serta tampil dengan satu kejutan.

“Ada sesuatu yang istimewa, saya akan kongsi nanti,” katanya kepada edaran media semalam

Sebagai info, sebanyak 200 cawan minuman Bubble Bee Black Pearl dan Diamond Pearl serta 300 stik madu telah diedarkan menerusi kunjungan penyanyi itu di Istana Negara.

IKLAN