Bermula 11 Mac ini, drama bersiri komedi aksi terbaharu, ‘Family Spy’ terbitan Astro GenNext Studios dengan kerjasama rumah produksi Shutterspeak Studio, dan diarahkan oleh Angie Choo bakal ditayangkan secara eksklusif menerusi saluran Astro Ceria (611) dan Ceria HD (631) .

Drama Komedi Aksi Pertama Che Ta

Menampilkan ramai pelakon-pelakon popular antaranya Rozita Che Wan, Alif Satar, Sharifah Shahirah, Sham Visa dan ramai lagi.

IKLAN

Menariknya mengenai Family Spy,ianya merupakan siri komedi aksi pertama bagi Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta dan terdapat pelbagai adegan di mana Che Ta juga melakonkan aksi ‘stunt’ sendiri tanpa memerlukan bantuan pelakon aksi. Malah, Sham yang sebelum ini dikenali sebagai seorang penyanyi turut menjayakan siri ‘Family Spy’ ini dengan membuat beberapa penampilan misteri dalam setiap episod.

Sinopsis Family Spy

‘Family Spy’ mengisahkan tentang seorang bekas perisik hebat antarabangsa, Roz (lakonan Rozita Che Wan), yang terpaksa melepaskan kerjayanya demi melindungi keluarga tercinta. Ahli keluarganya langsung tidak mengetahui latar belakang pekerjaan Roz sebagai seorang bekas perisik, dan beliau berhasrat untuk mengekalkan rahsia itu terutamanya dari anaknya, Daniel (lakonan Alif Satar), yang juga merupakan seorang anggota polis!

Walaupun sudah lama meninggalkan dunia perisikan (‘the spy life’), Roz terpaksa menggunakan skil dan inteleknya untuk menyelamatkan cucunya, Rin (lakonan Airiezara Jasmin), yang diculik oleh musuh. Musuh dari zaman silam yang beliau sendiri kenali dan cukup tidak disangka-sangka. Kini, dengan kebolehan yang dimiliki namun mempunyai faktor-faktor limitasi, berjayakah Roz menyelamatkan cucunya dari bahaya? Sarat dengan aksi mendebarkan, jangan lupa untuk menyaksikan ‘Family Spy’, Mac ini.