Kali terakhir akaun Instagram Allahyarham Syed Umar Mokhtar atau lebih dikenali sebagai Abam Bocey dimuatnaik adalah pada 3 Februari 2020 kira-kira seminggu sebelum arwah menghembuskan nafas terakhir.

Kembali Aktif 

Setelah lebih dari sebulan, kini akaun tersebut kembali aktif setelah balu kepada arwah Abam, Nor Hidayah Mohd. Ali memaklumkan bahawa dia akan mengambil alih serta menguruskan akaun Instagram milik suaminya itu. Jelas Hidayah, akaun tersebut akan digunakan bagi berkongsi segala perihal dan perkembangan terkini anak tunggal mereka Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey.

IKLAN
View this post on Instagram

Assalamualaikum. Kepada semua followers Allahyarham Syed Umar Mokhtar ( Abam Bocey) Mulai hari ini akaun Instagram ini akan di kendali oleh saya @hidayah_abam . Saya akan update perkembangan terkini tentang anak kami, Syed Uthman Hamzah Syed Umar Mokhtar di atas permintaan ramai yang mahu mengikuti perkembangan baby Hamzah. Terima kasih atas doa kalian buat Hamzah dan saya selama ini. Terima kasih kepada semua yang telah memberi kata semangat buat kami. Semoga Allah membalas segala kebaikan kalian. Walau bagaimanapun saya akan kekalkan nama @abam_bocik buat sementara waktu ini sementara menunggu pertukaraan username baru diluluskan oleh pihak instagram untuk Account ini. Terima kasih kepada semua. #abamjunior #syeduthmanhamzah #kitabaikramaisayang #doayangbaikbaik

A post shared by 🇲🇾 Syed Uthman Hamzah🇲🇾 (@abam_bocik) on

Kongsi Perkembangan Anak 

Menerusi carian Murai.my, terdapat dua posting mengenai anaknya sudah dimuatnaik sekaligus membuatkan pengikut arwah Abam sedikit sebanyak mengubati kerinduan padanya.

Sebagai info, sehingga kini akaun Instagram yang didaftarkan sebagai @abam_bocik mempunyai seramai 2.5 juta pengikut dan turut disahkan sebagai ‘verified’ oleh pihak Instagram. Pada 10 Februari yang lalu, industri hiburan dikejutkan dengan pemergian Abam di kediamannya dipercayai akibat demam panas.