Selepas 3 bulan pemergian ibu tercinta, pada Sabtu yang lalu (7 Mac), pengacara Roslan Shah sekali lagi terpaksa mengharungi detik-detik yang menyedihkan apabila Pembantu Peribadi (PA) nya, Amirul Izwan Hamzah disahkan telah meninggal dunia.

Sempat Uruskan Pengebumian 

Berita sedih itu dikongsi Roslan atau juga dikenali sebagai Cik Lan menerusi laman Instagram nya. Menurut Roslan, Allahyarham meninggal dunia dipercayai akibat sesak nafas ketika dalam perjalanan ke hospital bagi mendapatkan rawatan.

IKLAN

Dalam nada perasaan yang sebak, Roslan turut memberitahu dia kini bergegas ke kampung halaman Allahyarham di Johor Bahru untuk menziarah jenazahnya buat kali terakhir. Kongsi Roslan lagi, dia bersyukur kerana diberikan kesempatan untuk memandikan serta membantu urusan pengebumian pembantu peribadinya itu.

“Mirul, Cik Lan dah mandikan dan angkat Mirul tau sampai ke kubur”

Biarpun redha dengan ketentuan-Nya, Roslan turut meluahkan rasa kecewanya dan mempersoalkan tindakan kakitangan sebuah klinik yang mana meminta rakan-rakan Allahyarham membawanya sendiri ke hospital bagi mendapat rawatan lanjut biarpun ketika itu keadaannya sudah kritikal.

Kongsi Kebaikan Allahyarham 

Dalam perkembangan lain, pengacara ini turut berkongsi segala kebaikan Allahyarham sepanjang hayatnya. Dedah Roslan, Allahyarham merupakan individu pertama yang mengetahui pelbagai data peribadinya kerana mempercayai akan sikap jujur pembantu peribadinya itu.

“Arwah adalah orang pertama sebagai P.A cik Lan tahu Password No Hp Cik Lan Dan Card No ATM cik Lan kerana dasar kejujurannya.Selama dengan Cik Lan duit tidak pernah hilang satu sen pun, rajin, ringan tulang serta tahu cik Lan nak makan apa dan minuman Serta pembersih”

Rata-rata pengikut serta rakan-rakan selebriti turut mengambil kesempatan mengucapkan takziah buat Roslan dan keluarga Allahyarham.

Salam takziah dari kami di Murai.my. Al-Fatihah (dibaca) .

IKLAN