Bercakap mengenai kumpulan Innuendo, mereka yang berada di era 90an pasti sinonim dengan lagu-lagu hits mereka seperti Belaian Jiwa, Ratu Hati dan banyak lagi.

Buat ‘Comeback’ Menerusi Konsert 

Sejak ditubuhkan 28 tahun yang lalu, Innuendo yang kini dianggotai Taj, Sam dan Pot kembali dalam industri selepas mereka mengambil keputusan untuk berehat dalam jangka masa yang agak panjang.

IKLAN

Bagi meraikan ‘comeback’ mereka, buat julung kalinya sebuah konsert, Innuendo – The Return bakal diadakan di Istana Budaya pada 10 April ini. Dengan durasi selama dua jam bermula 8.30 malam, menurut Innuendo ketika ditemui Murai.my dianggarkan sebanyak 20 buah lagu pelbagai genre bakal didendangkan khas buat peminat mereka.

Kemunculan Michael Veerapan 

Menjanjikan konsert ini bakal menjadi sebuah malam yang diingati, Innuendo The Return juga bakal memperlihatkan kemunculan lagenda Michael Veerapan sebagai pengarah muzik beserta 12 pemuzik yang akan mengiringi konsert ini.

Bagi pihak Shiraz Projects Sdn Bhd selaku penganjur yang diwakili oleh CEO nya, Shirazdeen Abdul Karim berkata antara sebab utama mereka memilh Innuendo bagi konsert kali ini adalah kerana dia sendiri merupakan peminat kumpulan ini sejak dahulu lagi.

“Saya sendiri merupakan peminat kumpulan Innuendo. Seingat saya ketika itu saya berusia 15 tahun dan pernah berazam untuk menonton konsert mereka suatu hari nanti. Siapa sangka kini ianya menjadi realiti”

Tiket-tiket sudah mula dijual di www.myticket.asia bermula dengan harga RM695(meet and greet), RM355 (diamond), RM255 (platinum) dan RM125 (gold).