Semestinya ramai yang terkejut dengan berita kelahiran cahaya mata sulung, Tunku Tun Aminah dan suaminya Dato Dennis Muhammad baru-baru ini. Manakan tidak, rata-rata rakyat Malaysia sentiasa menantikan perkembangan terbaru Tunku Tun Aminah sejak Instagram rasminya telah ditutup sejak tahun 2015.

Menurut laporan The Star, puteri tunggal Sultan dan Sultanah Johor itu percaya ia adalah keputusan paling tepat untuk dilakukan memandangkan kehidupan glamor tidak sesuai dengan dirinya.

Komen-komen berterusan sebilangan pengikutnya tentang cara beliau berpakaian mula mengundang rasa tidak selesa.

IKLAN

Selepas mendirikan rumahtangga pada 14 Ogos 2017, rata-rata pengikutnya tidak dapat mengetahui perkembangan pasangan diraja ini sehinggakan ramai terkejut mendapat tahu Tunku Tun Aminah sudah melahirkan puteri sulung.

View this post on Instagram

Majlis Berandam Surai.

A post shared by Idris Iskandar Al-haj (@tunku_idris) on

Berita ini telah disahkan oleh Tunku Temenggong Johor, Tunku Idris Iskandar menerusi perkongsian beberapa foto Majlis Berandam Surai pada 4 Mac yang lalu.

Tunku Tun Aminah Difitnah Berada Di Dalam Pusat Pemulihan Dadah

Di sebalik perkongsian Majlis yang indah tersebut,  Tunku Idris telah meluahkan rasa kesalnya di IG Stories terhadap beberapa individu dari kalangan kelas atasan yang menfitnah kekandanya tanpa usul periksa.

Menurut Tunku Idris, tahun lalu golongan-golongan ini menfitnah Tunku Tun Aminah hilang dari pandangan umum gara-gara terjebak dengan dadah dan dimasukkan ke dalam pusat pemulihan dadah.

“Anda boleh mula memikirkan alasan atau mula menyalahkan orang lain untuk mereka-reka cerita tentang bagaimana TTA hilang dari pandangan umum kerana dia seorang penagih heroin.

“Sosialis, ahli politik dan lain-lain dipanggil berprestij. Maaf untuk mengecewakan anda di Utara. Kami di Selatan tidak berbuat demikian dan kami tak masuk pusat pemulihan itu hanya sebab benda itu tengah trend”

Tuduhan Palsu

Akhirnya dakwaan-dakwaan tersebut yang dilemparkan terhadap Tunku Tun Aminah telah terbukti memang palsu dan fitnah semata-mata. Ternyata selama menghilang di laman sosial, Tunku Tun Aminah rupa-rupanya sedang mengandung.

IKLAN

“Nampaknya para sosialit di Kuala lumpur akan terkejut selepas melihat acara petang ini selepas apa yang mereka katakan tentang TTA tahun lalu”- tulisnya

Tunku Idris mengakhiri kata-kata beliau dengan doa supaya Tuhan memberkati mereka semua.