Susulan dari berita mengejutkan mengenai kes perceraian Datuk Alha Alfa dan  Noor Azlin Ismail, semalam usahawan dan jurusolek ini meluahkan isi hati yang terbuku di Instagramnya.

Luahan itu menggambarkan permasalahan yang berlaku dalam rumahtangganya sebelum memutuskan untuk bercerai.

IKLAN

Dalam salah satu kenyataannya di Instagram, Alha ada memaklumkan bahawa bekas isterinya seperti tidak boleh menerima pekerjaan dan kehidupannya saat ini. Alha berkata, bekas isterinya sentiasa rasa cemburu dan tidak puas hati.

Walaubagaimanapun, menerusi Insta Storynya, Alha menjelaskan bagaimana dia memberi keutamaan kepada kerjayanya demi memastikan orang tersayang tidak terhimpit dengan kesusahan. Namun Kerja keras ini telah disalah erti oleh masyarakat sekeliling.

“Saya kerja keras untuk semua ini, tak kira siang dan malam. Kalau tak kerja kuat mana nak dapat duit betul tak?”- tulisnya

Alha menolak persepsi masyarakat yang mengatakan bahawa harta tidak menjamin kebahagiaan.

“Lepas tu orang cakap, tak semua orang nak harta, nak bahagia dah cukup. Wujud ke bahagia bila suami tak bekerja? Tak ke akan berlaku pergaduhan?” tulisnya

Bukan Buka Aib Sesiapa

Alha menjelaskan dia tidak bermaksud untuk membuka aib sesiapa, namun dia terpaksa menjelaskan secara terperinci gara-gara dakwaan netizen yang tak masuk akal terhadap rumahtangganya.

Abaikan Isteri?

Alha turut menjawab tuduhan masyarakat yang mendakwa mengabaikan isteri malah tidak menawarkan kerja kepada isteri, ini jawapan yang diberikan;

Bagaimanapun, Alha atau nama sebenarnya, Abdul Al-Halim Mohd Al Fadzil, 32, meluahkan rasa kecewa dengan kata-kata fitnah yang dilemparkan malah meletakkan segala kesalahan kepadanya.

IKLAN

Alha dan pasangan, Noor Azlin, 24, mendirikan rumah tangga pada 28 September lalu selepas mengikat tali pertunangan selama setahun.