Sememangnya, seluruh rakyat Malaysia cukup berbangga dengan kejayaan yang dikecapi oleh penyanyi Yuna pada hari ini. Yuna atau nama sebenarnya Yunalis Zarai telah mencipta nama dalam industri muzik Amerika Syarikat. Malah anak kelahiran Alor Setar, Kedah ini bernaung bawah agensi peragaan terkenal antarabangsa iaitu Wilhelmina Models .

Siapa sangka, kejayaan Yuna ini sudah diramal oleh bekas penyampai radio, Faizal Ismail atau lebih mesra dipanggil FBI. Baru-baru ini, FBI telah berkongsi sebuah video temubual pertama Yuna di radio pada 11 tahun lalu.

Dalam video tersebut, Yuna dilihat mempersembahkan nyanyian lagu hits-nya, Terukir Di Bintang dengan diringi petikan gitar.

IKLAN

https://www.instagram.com/p/B-Mpgv6pp6f/

Dalam keterangan di video, FBI menulis, pada saat ini dia sudah meramalkan kejayaan Yuna dalam industri muzik.

“11 tahun yang lalu. Ia adalah wawancara radio pertamanya, dan kami mempunyai masa yang baik di udara. Saya tetap mengatakan bahawa saya percaya pada potensi beliau dan dia akan terbang tinggi. Dia berjaya lakukannya! Tahniah @yuna untuk perjalanan yang pantas.

Masih Simpan Video Untuk Anak Perempuannya

Sebagai pembakar semangat, FBI berkata, dia masih menyimpan video ini sebagai hadiah buat anaknya, Kayna Iman yang kini sudah berusia 18 tahun.

“Video ini akan kekal sebagai hadiah untuk anak perempuan saya @ kayna.iman. Dia kini berusia 18 tahun sekarang!”

Sejak tahun lalu, FBI dan seisi keluarga sudah berhijrah ke  United Kingdom (UK) bagi menyambung pelajaran pada peringkat Sarjana di Universiti Cardiff, UK.