Murai Malaysia memuji sikap mulia Man Raja Lawak yang menghulurkan bantuan kepada golongan kurang berkemampuan sewaktu PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dilaksanakan.

Man memutuskan untuk mendermakan RM50 ribu wang miliknya selepas menjuarai Maharaja Lawak Mega 2019. Walaubagaimanapun, Man tidak mahu perbuatannya di dipuji melambung-lambung kerana bimbang ia dilihat mulia di mata manusia tapi sia-sia di sisi Allah.

IKLAN

Namun sesuatu yang tak dijangka berlaku di sebalik niat murni Man ini. Baru-baru ini sebuah laman Gosip di Facebook Makcik Bawang Channel telah berkongsi screenshot komen Ali Puteh di laman sosial instagram.

Screenshot tersebut menunjukkan Ali Puteh menegur Man supaya buat baik dalam senyap dan tidak perlu dihebahkan.

Peminat menganggap Ali Puteh salah faham dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Man. Maka tercetuskan pergaduhan di antara Ali Puteh dan peminat Man di ruangan komen.

Walaupun Ali Puteh dilihat membalas komen komen netizen dengan cara yang agak kasar namun kami Murai Malaysia berharap perkara ini dapat diselesaikan dengan baik. Tidak perlu berbalah sesama sendiri terutama dengan apa yang terjadi di dunia sekarang.