Pada minggu lalu, nama Datin Vivy Yusof hangat diperkatakan. Bermula dengan isu salah faham komennya mengenai golongan B40 dan M40, seterusnya terdapat sebuah petisyen daripada netizen turut diwujudkan.

Ditandatangani Lebih 230,000 Pengguna 

Difahamkan, petisyen tersebut adalah bagi mendesak usahawan selebriti ini untuk meletak jawatan sebagai Ahli Lembaga Pengarah Universiti Teknologi Mara (UiTM). Menerusi carian Murai.my sebelum ini, petisyen tersebut telah pun tamat dengan ditandatangi oleh lebih 230,000 pengguna laman sosial.

IKLAN

Petisyen Dipadam 

Terbaru, di laman Twitter sekali lagi hangat memperkatakan mengenai isu tersebut yang mana seorang netizen dikenali Mazril Mazlan berkata petisyen tersebut telah pun dipadam. Menurut Mazlan yang juga individu melancrkan petisyen tersebut, keputusan tersebut dibuat kerana telah pun mencapai sasaran dan diselesaikan.

Di kesempatan itu, dia turut mengucapkan terima kasih buat mereka yang telah menyokong petisyen tersebut. Terdahulu, Vivy menerusi laman Instagram nya telah membuat permohonan maaf secara terbuka serta menjelaskan apa yang berlaku merupakan salah faham dikalangan netizen. Malah dia turut memberitahu tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang terhadap beberapa pihak yang cuba menjatuhkan reputasinya.