Hina Bau Kemaluan Fairuz A.Rafiq, Galih Ginanjar Dipenjara 2 Tahun

Bukan sahaja GalIh, mahkamah turut menjatuhkan hukuman penjara setahun empat dan setahun lapan bulan buat dua orang Youtuber, Rey Tami dan Pablo Benua.

Mesti Baca

Kemelut antara pelakon Indonesia Fairuz A.Rafiq dengan bekas suaminya yang juga pelakon, Galih Ginanjar akhirnya berakhir apabila Mahkamah Jakarta Selatan, Indonesia memutuskan bahawa Galih telah bersalah dan dijatuhkan hukuman penjara selama 2 tahun 4 bulan.

Youtubers Turut Bersalah 

Bukan sahaja Galih, mahkamah turut menjatuhkan hukuman penjara setahun empat dan setahun lapan bulan buat dua orang Youtuber, Rey Tami dan Pablo Benua. Terdahulu, ketiga-tiga mereka dibicarakan mengenai menghina kemaluan Fairuz A.Rafiq yang membuatkan maruah pelakon itu tercalar selain turut mengalami gangguan emosi.

Berpuas Hati Dengan Keputusan Mahkamah

Menerusi laman Instagram nya, Fairuz yang kini berkahwin dengan Sonny Septian meluahkan rasa syukur serta berpuas hati dengan keputusan yang dibuat oleh mahkamah. Di kesempatan itu, dia turut berterima kasih kepada semua pihak yang selama ini telah memberikan sokongan dan semangat selama ini.

Sebagai info, pada Julai tahun lalu, Fairuz telah dimalukan oleh Galih apabila berkongsi kisah sulit bekas isterinya menerusi sebuah program bual bicara di YouTube.

SourceGrid.ID

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan