Pada awal April yang lalu, peminat muzik bersedih dengan pemergian Glenn Fredly meninggal kerana meningitis. Pemergian mengejut penyanyi lagu Cinta Putih, tentu saja mengejutkan ramai orang. Namun, bekas isterinya, Dewi Sandra memilih untuk tidak memberi komen.

Melalui akaun YouTube Luna Maya, wanita yang mengahwini Glenn pada 3 April 2006 itu akhirnya ingin buka mulut. Luna memberikan soalan berkaitan dengan muat naik di akaun Instagram Dewi beberapa hari sebelum Glenn menghembuskan nafas terakhir. ”

IKLAN

“Anda menulis sesuatu tentang hidup dan mati. Dan anda mengenali teman kita yang dikasihi. ‘Teman’,” kata Luna Maya, menekankan kata ‘teman’, seolah-olah menunjukkan bahawa mereka akan membincangkan mengenai Glenn Fredly.

Walaubagaimanapun, Dewi seolah-olah tidak dapat yang dimaksudkan ‘teman’ oleh Luna. Dewi menganggap ‘teman’ yang di maksudkan adalah arwah Ashraf Sinclair.

Kemudian Luna bertanya semula;

“Oh ya.  Jaraknya tidak terlalu jauh ya, berlalu begitu saja. Bagaimana anda melihatnya? “- tanya Luna.

Terkesan Dengan Pemergian Ashraf Sinclair

Dewi Sandra pada mulanya membincangkan soal Ashraf Sinclair yang pernah berlakon sebagai suaminya dalam sinetron Note of A Wife’s Heart. Dewi mengungkapkan bahawa pemergian suami Bunga Citra Lestari membuatnya sangat terkesan, kerana selama dua tahun mereka berlakon sebagai suami isteri.

Selepas itu, barulah Dewi Sandra berbicara mengenai Glenn Fredly. Tetapi semasa perbualan dengan Luna, dia tidak menyebut nama bekas suaminya. Dewi mengakui bahawa dia tidak mahu terlalu menonjol ketika pemergian bekas suaminya, kerana dia merasa tidak ada lagi hubungan dengan Glenn Fredly.

“Jujurnya, saya adalah orang yang sangat menghargai, bukan hanya perasaan saya, tetapi perasaan yang berkaitan dengan mendiang. Mari fokus, ya, sememangnya yang paling terkesan adalah keluarga dan isteri, kita fokus di sana, kita memberi sokongan dan kta memberi ruang untuk mereka, “jelasnya.

Dewi Sandra enggan memberi komen pada masa itu kerana dia tidak mahu semua orang memberi tumpuan kepadanya.

“Bayangkan Luna, misalnya orang yang mungkin tidak ada lagi kaitan, terus bercakap, dan akhirnya menjadi tumpuan di sana. Saya tidak mahu menjadi perhatian. Adakah mereka benar-benar tahu saya berkabung dengan cara apa? Anda tahu, perkara seperti itu, “kata Dewi Sandra.

IKLAN