NAK MAKAN, platform baharu perkhidmatan makanan dibawah Nak Beli yang disokong oleh MY E.G. Services Berhad (MYEG) menaja 10,000 pek makanan sepanjang Ramadan menerusi program tangggungjawab sosial korporat dikenali sebagai NAK MAKAN #KitaShare.

Orang ramai boleh mencalonkan mana-mana individu atau pertubuhan di sekitar Lembah Klang untuk menerima tajaan makanan berkenaan di waktu sukar ini. Penerima terbuka sesiapa sahaja yang terkesan sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan atau mungkin pekerja di barisan hadapan yang mungkin menghargai sekiranya anda membelikan makanan bagi ahli keluarga mereka atau rakan-rakan yang memerlukan sumbangan. Orang ramai boleh mencalonkan mereka sepanjang Ramadan sehingga 23 Mei 2020.

IKLAN

Untuk mencalonkan penerima, anda hanya perlu melayari laman sosial Twitter, Instagram atau Facebook Nak Beli dan tag mereka beserta tanda pagar (hashtag) #NakMakan dan #KitaShare. Pihak kami akan menguruskan semua maklumat dan penghantaran yang turut mendapat kerjasama MrSpeedy.

Selain itu juga, orang ramai boleh turut menderma makanan menerusi platform NAK MAKAN. Selaku penderma, anda boleh membeli makanan dan meletakkan nama penerima berdasarkan nama akaun sosial media mereka di akhir pembelian.

Platform NAK MAKAN, www.nakmakan.com.my akan mula beroperasi pada 23 April 2020 bagi pelanggan untuk membuat pesanan makanan sepanjang Ramadan daripada vendor yang berada di Kuala Lumpur, Selangor dan Putrjaya bermula 10 pagi hingga 6 petang. Berbanding platform lain, NAK MAKAN membenarkan pelanggan untuk membuat pesanan daripada pelbagai vendor menerusi satu transaksi. Ini sekaligus memberikan pelanggan pengalaman untuk menikmati pelbagai makanan dalam satu-satu masa.

Pelanggan juga mempunyai pilihan untuk melakukan pra-pesanan lebih awal. Antara vendor makanan yang terdapat di NAK MAKAN adalah Las Vacas Steakhouse, the Filling Station, Bangsar Fish Head Corner, Sedap Malam Station, Super Boring Club, Putu Mayam Warisan Bonda Enterprise, Roti John Tonggek, De’rul’s Kitchen, Spag Me, Tealive Aeon Big Ampang, Sangkaya Wangsa Walk, Waka Waka Gelato, Fook Yeah dengan banyak lagi akan menyertai platform ini.

NAK MAKAN turut menampilkan vendor di Pulau Pinang dan Johor dalam memberikan pengalaman Ramadan terbaik kepada pelanggan. Vendor makanan di kedua-dua negeri ini dijemput untuk mendaftarkan perniagaan mereka di platform NAK MAKAN dengan menghubungi +603 7664 8100 atau +6017 228 5948/5954/5958/5983.

Pengenalan NAK MAKAN bertujuan menyokong peniaga tempatan untuk menggunakan platform dalam talian bagi memasarkan produk mereka sepanjang Ramadan sekaligus menjana pendapatan tambahan. Moto NAK MAKAN adalah ‘Anda fokus kepada juadah Ramadan dan kami selesaikan semuanya’ dimana pasukan sokongan akan melakukan segala yang diperlukan dalam menyampaikan perkhidmatan kepada pelanggan.

Terbaharu pada awal bulan ini, Nak Beli telah melancarkan kedai serbaneka dalam talian, Nak Beli Mart untuk pelanggan mendapatkan keperluan isi rumah seperti barangan penjagaan diri, barangan memasak, snek, makanan dan minuman.

Untuk maklumat lanjut, layari www.nakmakan.com.my.