Sejak diumumkan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) oleh Perdana Menteri Malaysia baru-baru ini, pelbagai komen telah dikongsi oleh netizen di media sosial. Rata-ratanya seperti tidak bersetuju dengan pelaksanaan tersebut kerana berkemungkinan membuatkan lebih ramai orang berisiko untuk dijangkiti wabak COVID-19.

Neelofa Sedih Dan Kecewa 

Buktinya, beberapa rakaman video telah tular di media sosial yang memperlihatkan beberapa kawasan yang dipenuhi dengan orang ramai yang berkunjung untuk mendapatkan juadah berbuka. Video tersebut turut mendapat perhatian daripada pelakon dan usahawan terkenal, Neelofa.

IKLAN

Luah Neelofa dalam akaun Twitter nya, dia berasa kecewa dan sedih dengan sikap mereka yang mengendahkan perintah kerajaan dan bebas bergerak tanpa memikirkan kesan penularan wabak ini.

Doakan Yang Terbaik 

Malah Neelofa turut menyindir sikap mereka dalam mematuhi PKPB. Kongsinya lagi menerusi posting yang terbaharu, dia mendoakan buat mereka yang mula bekerja hari ini agar berada dalam keadaan selamat dan dapat menjaga diri masing-masing.