Meskipun kini Malaysia dalam Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB),namun ianya tidak menghalang orang ramai untuk menyertai #dudukrumahchallenge dan berkongsi pelbagai gambar menarik mengenai apa yang mereka lakukan di rumah sepanjang PKPB ini berlangsung.

Haiwan Comel Turut Serta! 

Ini termasuklah buat mereka yang ‘menghuni’ di taman tema Sunway Lost World of Tambun (LWOT) yang terus memberikan hiburan kepada pengikut mereka di laman Facebook dan Instagram dengan memuat naik aksi dan gelagat haiwan-haiwan comel yang turut ‘sertai’ #dudukrumahchallenge.

Kongsi Kenangan Di LWOT

Ketika ini, pihak LWOT tidak melepaskan peluang berkongsi aktiviti dan perkembangan terkini haiwan-haiwan yang berada di dalam jagaan mereka. Berikut Murai.my tampilkan beberapa keping foto haiwan-haiwan ini menerusi edaran media oleh LWOT.

Dalam edaran itu juga, pihak LWOT turut berkongsi beberapa ‘moment throwback’ taman tema yang berjaya memenangi pelbagai anugerah ini seperti sekitar gelongsor air dan tarikan sajian lazat, Mee Kari LWOT menerusi laman Facebook dan Instagram mereka.

Menyahut seruan kerajaan apabila pulih kelak, LWOT semestinya menantikan orang ramai untuk kembali ke taman tema yang penuh dengan pelbagai tarikan ini!