Menerusi laman Instagram nya, pelakon Nora Danish meluahkan rasa sebak sehingga menitiskan air mata dengan berkongsi khabar gembira yang sudah lama dinanti-nantikannya.

Berjaya Khatam Al-Quran

Menurut Nora, dia telah berjaya khatam Al-Quran dan lebih manis berjaya menghabiskannya pada sembilan malam terakhir bulan Ramadan.Dedah pelakon yang menempa nama menerusi drama Puteri ini, Nora akui dia sudah lama mengimpikan untuk khatam dan siapa sangka disebalik permulaaan yang dianggapnya sukar akhirnya dia berjaya melakukannya sehingga teruja setiap kali membuka kitab suci umat Islam itu.

IKLAN

Inspirasi Dari Anak Dan Rakan-Rakan 

Berkongsi pengalamannya, jelas Nora sebelum ini dia hanya mahu mendorong anaknya untuk membaca Al-Quran kerana mempunyai masa yang terluang ketika Perintah Kawalan Pergerakan. Namun, tidak lama kemudian dia tergerak hati untuk sama-sama membacanya apatah lagi turut mengambil inspirasi dari rakan-rakan selebriti yang telah berjaya khatam.

Dalam pada itu, rata-rata peminat dan rakan selebriti membanjiri ruangan komen pelakon itu dengan ucapan tahniah selain turut akui sama-sama berasa terharu sehingga mengalirkan air mata menonton perkongsian daripada Nora.