Selebriti yang popular di Indonensia, Mimi Peri sering dicerca oleh orang ramai kerana suka bernemapilan seperti wanita. Kelakuannya seperti itu dianggap tidak sesuai dan boleh menjadi contoh buruk.

Baru-baru ini Mimi Peri menjadi sebutan di Malaysia, gara-gara video live bersama selebriti-selebriti di Malaysia termasuk Datuk Fizz Fairuz. Menariknya, video yang menjadi tular di media sosial. Ini kerana gelagatnya yang mencuit hati dan menghiburkan.

Namun, kali ini Mimi Peri atau nama sebenarnya Ahmad Jaelani itu membuatkan pengikutnya terpana setelah memuat naik aktiviti ketika beribadah pada bulan Ramadan.

Baru-baru ini, Mimi Peri telah menyapa peminatnya melalui siaran langsung di Instagram. Pada kesempatan itu Mimi juga menunjukkan kemampuannya membaca Al-Quran.

IKLAN

Nyanyian ayat-ayat yang dilantunkan oleh Mimi berjaya memikat netizen. Malah, netizen dari Malaysia juga terpesona dengan cara Mimi Peri membaca Al-Quran.

Mereka juga memberi komen-komen murni pada video Mimi Peri ini. Rata-rata netizen menunjukkan rasa kagum dan  memujinya.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry