Pada 7 Jun baru-baru ini, Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan bahawa bermula 10 Jun 2020 sehingga 31 Ogos 2020, kerajaan akan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) yang mana beberapa kelonggaran telah pun diberikan termasuklah kebenaran untuk melancong di dalam negeri.

Puluhan Ribu Hotel Mula Ditempah 

Sebelum ini, sektor perhotelan antara yang cukup terkesan dengan penularan wabak COVID-19 sehingga ada diantaranya terpaksa ditutup buat selama-lamanya.

Bagaikan memberi sinar baharu buat ekonomi dan pelancongan dalam negara, sejurus pengumuman itu dibuat, difahamkan berpuluh ribu tempahan bilik penginapan di hotel-hotel dalam negara telah diterima.

IKLAN

Senarai Hotel Murah 

Malah menariknya lagi, kebanyakan hotel juga telah menawarkan pelbagai diskaun khas bersempena PKPP. Buat anda yang ingin melancong berikut kami senaraikan hotel dan resort terkemuka yang menawarkan diskaun murah dan senarai ini akan kami kemaskini dari semasa ke semasa. Selamat melancong dan pastikan anda mematuhi jarak sosial dan Standard Operasi yang ditetapkan.

1The Pines Melaka

2Eastern & Oriental Hotel Penang

3Nexus Resort & Spa Karambunai Sabah

4Salang Indah Tioman

5Rangkaian Lexis Hotel

6Langkawi Yacht Club Hotel

7Berjaya Times Square Hotel Kuala Lumpur

8Ombak Villa Langkawi

9Redang Campsite

IKLAN

10Copthorne Cameron Highland

11Mudzaffar Hotel Melaka

12Royale Chulan Bukit Bintang

13Mimpi Perhentian Resort