Nasib kurang baik menimpa pelakon, Mathni Razak apabila dia memaklumkan akaun Instagram miliknya digodam. Menurut Mathni atau nama sebenarnya Ahmad Mathni Abd Razak, 31 ketika dihubungi Murai.my berkata kejadian tersebut hanya disedarinya semalam apabila mendapat notifikasi daripada pihak yang tidak dikenali.

Cubaan Beberapa Kali Untuk Menggodam 

Jelasnya lagi, sebelum ini dia telah mendapat beberapa notifikasi daripada pihak yang sama dipercayai penggodam dan telah mengabaikannya. Namun siapa sangka, nasibnya kali ini kurang bernasib baik menyebabkan dia hilang serta merta akaun tersebut. Akui rasa terkilan, jelas Mathni bukanlah soal jumlah pengikut mahupun populariti yang menjadi keutaaman.Sebaliknya kerana usahanya membina nama selama ini selain turut mempromosikan beberapa perniagaan miliknya menerusi medium tersebut.

IKLAN

“Harapan saya sebenarnya kalau boleh memang nak dapatkan semula akaun tersebut. Walaupun jumlah pengikut tidaklah ramai tetapi usaha untuk mencipta nama itu bukanlah mudah” kata Mathni

Wujudkan Akaun Baharu

Biarpun begitu, pelakon yang terkenal menerusi drama Nur ini tidak berputus asa begitu sahaja. Sebaliknya, dia telah wujudkan akaun Instagram baharu buat perkongsian rakan-rakan dan juga peminat.

Terdahulu, beberapa orang selebriti terkenal seperti Dato Sri Siti Nurhaliza, Siti Sarah, Andy Bernadee dan beberapa orang selebriti lain turut melaporkan bahawa akaun Instagram mereka hampir digodam oleh pihak tertentu.