Penyanyi nombor 1 negara, Dato Sri Siti Nurhaliza membuat kejutan apabila mengumumkan pelancaran album terbaharunya tidak lama lagi.

ManifestaSITI2020 3 Julai Ini 

Pengumuman itu dibuat selepas Siti memberi sedikit petunjuk mengenai albumnya itu yang berjudul ManifestaSITI2020. Dalam kapsyen tersebut, pelantun Terang ini turut mendedahkan album tersebut akan dilancarkan pada 3 Julai ini.

IKLAN

Sebagai rekod, album ini merupakan album yang ke-42 buat Siti yang mana sebelum ini terdiri daripada 16 album studio, 11 album kompilasi, 10 album secara langsung, 2 album duet, 1 album khas serta 1 album terbaru pada minggu hadapan. Kali terakhir Siti mengeluarkan album adalah pada sekitar 2017 menerusi SimetriSiti.

Kongsi Perjalanan Anak Seni 

Dalam posting terbaru sebentar tadi, Siti berkongsi video pendek sepanjang 24 tahun di dalam industri seni.

Dalam ucapannya, Siti meluahkan terdapat pelbagai intipati sepanjang bergelar seorang penyanyi selain menantikan detik 3 Julai ini untuk album terbarunya. Rata-rata peminat meluahkan rasa teruja untuk mendengar album penuh Siti termasuklah ingin menonton video muzik lagu duetnya bersama duo Kmy Kmo dan Luca Sickta berjudul 7 Nasihat.