20 Soalan ‘Panas’ Murai: Amylea Azizan Mahu Tubuhkan NGO Sendiri?

145

Amylea Azizan bukanlah asing dalam industri musik Malaysia. Wanita kelahiran Alor Setar ini pernah menghasilkan lebih berpuluh-puluh lagu runut bunyi (OST) untuk drama TV. Tidak keterlaluan jika kami katakan, lagu-lagu ciptaan Amylea lebih popular dari dirinya sendiri.

View this post on Instagram

Edited by @farouk_roman

A post shared by Amylea (@amyleaazizan) on

Mungkin ramai yang tak tahu, perjalanan karier Amylea bukanlah mudah sehingga dia bergelar komposer terkenal pada hari ini. Amylea mula dikenali selepas menyertai Akademi Fantasi musim ke-3 (AF3) pada 2005, kemudian diikuti dengan pertandingan One In A Million 3 (2009). Namun bukan  mudah untuk beliau mengukit namanya dalam arus perdana muzik tempatan.

Jadi pasti ramai yang mahu mengenali lebih dekat Amylea tentang rahsia peribadi dan perkembangan terbaru beliau dalam dunia muzik di Malaysia.

20 Soalan Panas Murai

Dalam segmen ’20 Soalan Panas Murai’, Amylea berjaya menyahut cabaran menjawab kesemua soalan panas dari peminat. Kebanyakkan soalan mengenai sambutan hari raya dan paling menarik, ada kisah peribadi yang tak pernah didedahkan oleh Amylea sebelum ini. Salah satunya, Amylea mengungkap impian terbesarnya yang masih belum tercapai iaitu mahu tubuhkan NGO sendiri. NGO apa ya? Jom saksikan video di bawah;

IKLAN