Setelah empat tahun sejak pertama kali mara ke Anugerah Juara Lagu, Indah Ruhaila sekali lagi meletakkan harapan single terbaru nya, Pudar untuk sekali lagi tercalon dalam anugerah berprestij itu bagi edisi yang ke-34.

Gementar Untuk Bawakan Pudar 

Menurut Indah atau nama sebenarnya Siti Ruhailah binti Hussein dia sebenarnya agar gementar untuk membawa lagu pertama ciptaan sepenuhnya oleh Amylea Azizan yang juga merupakan sahabatnya.

Akui Indah, dia mula jatuh cinta sejak pertama kali mendengar lagu Pudar biarpun pada ketika hanya mendengar demo yang dihantar oleh komposer dan penyanyi itu. Tambah Indah lagi, setelah seminggu mendengar ‘demo penuh’ tanpa berfikir panjang dia terus bersetuju untuk membawakan lagu tersebut kerana percaya ianya mempunyai kekuatan sendiri.

“Alhamdulillah saya memang suka dengan Pudar. Lepas seminggu Amylea bagi saya lagu ini, saya cakap dengan suami ‘this is the song!’terus rasa nak record”

Kagum Dengan Amylea 

Enggan berasa tertekan, jelas Indah berbekalkan dengan pengalamannya dalam AJL yang lalu kali ini dia berasa lebih tenang dan ingin nikmati penyertaannya dan meletakkan segalanya pada ketentuan rezeki sekiranya layak ke pusingan seterusnya. Dalam masa yang sama, Indah turut berasa kagum dengan idea yang diberikan oleh Amylea sepanjang mereka bekerjasama. Malah , isteri kepada Shariff Taufik ini akan terus bekerjasama dengan Amylea untuk single terbaharunya akan datang

IKLAN

“Pada awalnya lagu ini ‘key’ dia terlalu tinggi dan berasa sangat gementar ketika ingin merakam lagu Pudar. Malah saya pernah minta Amylea untuk turunkan sedikit ‘key’ ini namun dia cakap saya mampu bawakannya. Dia sebenarnya sangat genius. Saya berbesar hati dapat membawakannya”

Indah ditemui Murai.my baru-baru ini di sidang media pengumuman lagu separuh akhir Muzik Muzik 34. Sebagaii info, Pudar antara 30 karya yang terpilih untuk bersaing merebut 12 pencalonan ke Anugerah Juara Lagu (AJL).