Sofie Louise Johansson atau Che Puan Sofie, isteri kepada Tengku Mahkota Kelantan, Dr Tengku Muhammad Faiz Petra Ibni Almarhumn Sultan Ismail Petra sering menjadi perhatian rakyat Malaysia.

Cik Puan Sofie aktif di media sosial menerusi akaun Instagramnya, yang setakat ini mempunyai 106k pengikut.

Terbaru, menurut tinjauan Murai MY di Instagramnya, Cik Puan Sofie memberitahu dia baru terlibat dengan kemalangan ketika berbasikal. Cik Puan Sofie berkata, kejadian berlaku ketika idia menuju ke Starbucks untuk membeli minuman untuk dirinya dan baginda.

IKLAN

Tambahnya lagi, dia dihantar ke Hospital Raja Perempuan Zainab dan mengalami patah bahu.

“Baru-baru ini saya berbasikal untuk membeli Starbucks untuk suami saya. Malangnya, jatuh dari basikal. Saya ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada para doktor, paramedik, dan kakitangan di hospital RPZ, dan juga kakitangan istana atas penjagaan dan sokongan mereka yang baik. Bahu saya patah namun saya tetapi berasa bersyukur kerana memakai topi keledar. Alhamdulillah.”-tulisnya di Instagram

Mendengar khabar duka ini, rata-rata pengikutnya menbanjiri ruangan komen di Instagram dengan mendoakan Cik Puan Sofie supaya cepat sembut.

Cik Puan Sofie yang dilahirkan pada tahun 1985  ialah warga Sweden yang juga kenalan lama Tengku Muhammad Faiz. Khabarnya mereka berdua bertemu di England. Pasangan ini berkahwin di Istana Balai Besar Kota Bharu, Kelantan pada April 2019 yang lalu.