Kami percaya pasti ada diantara anda yang pernah menonton filem yang menunjukkan adegan menonton wayang di dalam kereta mahupun tengok beramai-ramai di luar kawasan yang juga dikenali sebagai wayang pacak.

Bakal Diperkenalkan Di Malaysia 

Percaya atau tidak, konsep seperti ini bakal diperkenalkan buat pertama kalinya di Malaysia! Syarikat M-Junction telah berkongsi perkhabaran tersebut menerusi laman Instagram mereka baru-baru ini.

Dalam posting tersebut tertera iklan yang menyatakan pawagam seumpama ini bakal diperkenalkan tidak lama lagi. Malah orang ramai juga boleh membuat tempahan awal menerusi laman web mereka.

Lokasi Masih Menjadi Rahsia 

Menerusi carian Murai.my, sehingga kini pawagam drive-in milik TwoSpicy Entertainment Live dan MD Events Asia itu tidak menyatakan dimanakah lokasi sebenar mereka.

https://www.instagram.com/p/CCDT2yxlX_s/

Namun kami percaya ianya bakal dibuka di sekitar kawasan Lembah Klang. Sebagai info, konsep ini sudah pun diperkenalkan di Amerika Syarikat sejak 6 Jun 1933 lagi. Melihatkan pada penularan wabak COVID-19 dan sebagai langkah berjaga-jaga sudah pasti ramai yang menyambut baik konsep seumpama ini.

IKLAN