Bila hujung minggu dah makin dekat, mesti anda tertanya-tanya, nak tengok movie apa ya? Di sini kami kongsikan apa yang latest kat Netflix yang anda boleh tengok sepanjang bulan ini. Standby popcorn dengan pizza depan tv okay!

1Was It Love?

Via Kpopmap

K-drama ini mengisahkan No Ae-Jung lakonan Song Ji-Hyo merupakan seorang ibu tunggal dan bekerja sebagai produser di sebuah syarikat filem. Beliau tidak mempunyai teman lelaki, tetapi 4 orang lelaki yang terdiri daripada pelbagai latar belakang muncul di dalam hidupnya. Siapakah keempat-empat lelaki itu? Mengapa mereka muncul dalam hidup No Ae-Jung?

2The Old Guard

Via Cinemags

Filem yang mengisahkan sekumpulan tentera upahan diketuai oleh Andy (Charlize Theron), berselindung dengan ketidakupayaan misteri berjuang untuk melindungi dunia fana selama berabad-abad. Tetapi semasa pasukan itu direkrut untuk menjalani misi kecemasan, tiba-tiba kebolehan luar biasa mereka terdedah. Apa yang berlaku pada mereka? Adakah mereka akan selamat?

3Cursed

Via filmandtvnow

Cursed adalah imaginasi semula dalam lagenda Arthuria yang diceritakan melalui mata Nimue lakonan Katherine Langford, seorang wanita yang mempunyai anugerah misteri yang ditakdirkan untuk menjadi seorang Lady of the Lake yang berkuasa.

Selepas kematian ibunya, beliau berjumpa dengan pasangan yang tak dijangka iaitu Arthur, seorang tentera upahan yang merendah diri, dalam usaha mencari Merlin dan menyerahkan pedang kuno. Apa yang akan berlaku seterusnya? mengapa pedang kuno tersebut harus diserahkan kepada Merlin?

4The Kissing Booth 2

Via Netflix News

The Kissing Booth kembali untuk musim ke-2! Bagi yang pernah menonton The Kissing Booth musim pertama, anda boleh melihat ending yang berakhir dengan Noah yang sambung belajar di Harvard.

Bagi musim ke-2 pula, mereka berdepan dengan cabaran baru apabila mereka secara rasminya jadi long-distance couple apabila Noah ( Jacob Elordi) menyambung pelajaran di Harvard dan Elle (Joey King) kembali ke sekolah untuk tahun seniornya. Apakah cabaran yang mereka hadapi sepanjang LDR? Adakah hubungan mereka kekal sehingga ke akhir?

IKLAN

5The Umbrella Academy 2

Via Hutmobile

The Umbrella Academy 2 merupakan sekuel bagi The umbrella Academy yang ditayangkan di Netflix pada tahun 2019.  Keluarga pelik Hargreeves kini kembali dengan perangai-perangai pelik yang masih sama yang baru. Apakah perangai-perangai pelik keluarga Hargreeves kali ini?

Jadi, anda sudah bersedia dengan popcorn di tangan sekarang? Min pun dah tak sabar nak tengok movie kat Netflix nie. Let’s movie time!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry