Baru-baru ini, tindakan usahawan kosmetik terkenal, Nur Sajat Kamaruzzaman atau lebih dikenali sebagai Sajat sekali lagi mencetuskan kontroversi dengan memuat naik video dan foto dia berbikini serta turut menampakkan punggungnya di laman Instagram.

Cetus Kemarahan Pendakwah 

Tindakan Sajat itu bukan sahaja telah mencetuskan kecaman orang ramai malah turut menaikkan kemarahan pendakwah Pencetus Ummah (PU) PU Amin dan PU Syed yang berkongsi teguran mereka secara terbuka di laman Instagram.

IKLAN

Difahamkan, pada mulanya mereka tidak lagi mahu mengulas mengenai pelantun Makhluk Penggoda itu kerana sudah memberi teguran namun tidak diendahkannya. Tegur pendakwah-pendakwah itu lagi, mereka berharap agar orang ramai dapat memboikot Sajat dan pihak berkuasa mengambil tindakan dengan memadamkan semua media sosial usahawan itu.

Percaya Pada Naluri Wanita 

Dalam pada itu, menerusi beberapa hantaran di Instagram nya, Sajat meluahkan ‘isi hati’ nya mengenai teguran dan kecaman yang diterima daripada warganet dan juga pendakwah-pendakwah tersebut.

Kongsi Sajat, dia enggan membalas kenyataan-kenyataan tersebut kerana dia percaya setiap inividu mempunyai hak untuk untuk membuat pilihan. Malah tulisnya lagi, dia hanya menjadi diri sendiri dan percaya mempunyai naluri yang kuat sebagai seorang wanita.