Naya Rivera, pelakon terkenal Amerika yang membintangi muzikal ‘Glee’ tiba-tiba hilang dan disangka telah mati di tasik bersama bayinya.

Pada hari Rabu, 8 Julai 2020, anaknya yang berusia 4 tahun ditemui terapung di dalam bot yang mereka sewa. Pejabat Sheriff Ventura Country melaporkan, pada hari Rabu malam Naya Rivera tenggelam di Danau Piru. Hingga kini mereka masih mencari bintang siri televisyen Glee itu.

Sementara itu, rata-rata netizen menganggap kes ini menambah senarai panjang insiden tragis yang dialami oleh pelakon dan produksi Glee.

IKLAN

Seperti yang diringkaskan oleh Murai MY dari laman Heavy.com, difahamkan ada empat pelakon termasuk pengarah yang  terbabit dengan kejadian tragis setelah menyelesaikan peranan mereka dalam siri ini.

1Cory Monteith

Pelakon Cory Monteith, yang membawa watak Finn Hudson dalam siri Glee didapati mati kerana overdos di sebuah bilik hotel di Vancouver, Kanada, pada 13 Julai 2013. Pada masa kematiannya, Cory merupakan kekasih Lea Michele, rakan sepasukannya. Sejumlah nasib tragis menimpa pelakon dan kru Glee, membuat khabar angin bahawa ada sumpahan di sebalik kejayaan siri yang ditayangkan pada 2009-2015.

2Jim Fuller

Tiga bulan selepas kematian Cory, penolong pengarah rancangan Jim Fuller meninggal secara tiba-tiba pada bulan September 2013. Dia disyaki mengalami serangan sakit jantung pada usia 41 tahun. Kematian Jim dan Cory dikenang dalam episod Glee pada musim keempat dan kelima.

3Nancy Motes

VIA The Mirror

Lima bulan kemudian, pembantu produksi Glee, Nancy Motes (37 tahun) ditemui mati di sebuah bilik hotel setelah membunuh diri kerana terlalu banyak dadah ditemui pada bulan Februari 2014. Polis menemui sejumlah ubat dan nota yang mengandungi mesej yang menyalahkan saudara tiri Nancy, pelakon Julia Roberts.

4Becca Tobin

Setahun selepas kematian Cory, pelakon Glee, Becca Tobin dikejutkan dengan berita kematian kekasihnya bernama Matt Bendik. Murai MY difahamkan, lelaki berusia 35 tahun itu ditemui mati di sebuah bilik hotel di Philadelphia, pada 10 Julai 2014. Polis mengatakan bahawa Matt meninggal dunia secara tiba-tiba setelah tidak menemui punca kematian selepas bedah siasat dan siasatan.

5Mark Salling

VIA US Magazine

Mark Salling, memegang watak Noah “Puck” Puckerman ditemui mati gantung diri di tebing sungai tidak jauh dari rumahnya di California pada 30 Januari 2018. Sebelum putus asa untuk mengakhiri hidupnya, Mark boleh menghadapi hukuman penjara 20 tahun kerana didakwa melakukan penderaan seksual terhadap kanak-kanak.

6Naya Rivera

VIA US Magazine

Berita sumpahan yang menimpa siri Glee muncul kembali setelah berita kehilangan Naya Rivera, pelakon Santana Lopez pada 8 Julai 2020. Polis mengesyaki Naya lemas di Tasik Puru ketika menaiki kapal bersama anak lelaki berusia 4 tahun. Bagaimana kronologinya? Baca artikel ini:

Anak Sendirian Dalam Bot, Begini Kronologi Hilangnya Aktres Naya Rivera

IKLAN